Pentium II 300MHz ned 57%

Intel offentliggjorde mandag kraftige reduksjoner i prisen på sine prosessorer. Selv om importørene ikke kan gi detaljer om de nye prisene i Norge, har forhandlerne digi har kontaktet allerede senket prisene.

Intel offentliggjorde mandag kraftige reduksjoner i prisen på sine prosessorer. Selv om importørene ikke kan gi detaljer om de nye prisene i Norge, har forhandlerne digi har kontaktet allerede senket prisene.

Intel har i lengre tid bekreftet at de ville sette ned prisene på sine prosessorer i forbindelse med månedsskifte juli/august. Søndag offentliggjorde de sin nye prisstrategi. Ifølge CNET har Intel senket de veiledende prisene på Pentium II- og Pentium MMX-prosessorene med mellom 10 og 50 prosent.

I tillegg har prisene på de svakeste modellene av den klassiske Pentium prosessoren (uten MMX) kommet under 100 dollar. For både 133MHz- og 150MHz-modellene er prisen nå 95 dollar.

Ifølge Intels offisielle prisliste, vil 300MHz versjonen av Pentium II få det kraftigste kuttet i prisen, og faller fra en pris på mer enn 1.900 dollar til mer passende 850 dollar. Pentium 233MHz MMX har hoppet ned fra 600 dollar til 386 dollar.

Intels priser gjelder for kvantumkjøp på 1.000 enheter og vil nødvendigvis være noe lavere enn hva små forhandlere kan benytte seg av.

Hverken ved Avnet Nortec eller Microtronica, to av distributørene av Intel-prosessorer i Norge, var det folk til stede som kunne fortelle digi noe særlig om prisutviklingen på Intels prosessorer i Norge. Espen Thomassen, selger ved Microtronica, forteller til digi at de har registret prisfallet og at prisutviklingen går i riktig retning, men noen oversikt over prisfallet hadde han ikke. Han forteller også at det tar noe tid fra prisene kuttes i USA til det bestemmes hva prisene vil bli i Norge.

Enkelte forhandlere satte allerede i helgen ned sine priser på Intel-prosessorer.

Morten Pettersen, administrasjonskoordinator ved Tech Computers i Oslo, har forsynt digi med en liten oversikt:

Prosessor Tidligere pris (eks. mva) Pris idag (eks. mva) Endring
Pentium 200 1990 1190 -40%
Pentium 166 MMX 2290 1290 -44%
Pentium 233 MMX 5390 3450 -36%
Pentium II 266 MHZ 6990 6190 -11%

Denne aggresive prisingen fra Intel vil ikke gjøre det enkelt for AMD og Cyrix å holde tritt. AMD har også annonsert at de vil senke prisene.

Dette vil digi komme tilbake til senere.

Til toppen