BEDRIFTSTEKNOLOGI

Pentium II i spillehallen

Intel vil ha Pentium II-teknologien inn i spillehallene. Initiativet skal gi spillehallene lavere kostnader ved å gi en felles maskinvarestandard som kan brukes til en mengde ulike spill.

Eirik Flaa
5. mai 1997 - 09:00

Intel vil bruke sin nye Pentium II-prosessor i kombinasjon med nye 3D-akselleratorer for å tilby en ny standard for spilleautomater. Prossessorgiganten har allerede inngått avtaler med flere store TV-spillfabrikanter om samarbeid rundt den nye standarden.

- En felles PC-infrastruktur vil redusere våre kunders kostnader, ved å sørge for gjenbrukbar maskinvare som passer til en mengde ulike spill, sier Peter Bettie, styremedlem i H.Betti Industries, et selskap som planlegger å introdusere nye spillsystemer basert på Intel-plattformen i løpet av året.

Også spillutviklere ser mulighetene ved det nye initiativet fra Intel. Ved å prelansere spillene på betalingsautomatene, får de god reklame før spillene lanseres i volum til PC-markedet. Microsoft og en rekke andre spillprodusenter har allerede sagt seg villige til å utvikle spill for den nye standarden, og de tre første spillene er allerede på plass; Interactive Light med sitt baseballspill Home Run Derby, Grey Stones med sitt fremtidsrettede flyspill Canyon Runner og Mango Grits med en mer tradisjonell flysimulator.

Systemkravet for de nye spillene er Windows 95, Pentium II prosessor med 512 kb hurtigminne og et kraftig 3D-aksellerert grafikkkort. Spillene vil, som nevnt, ikke være tilgjengelig for PC før de har vært en tur innom spillehallen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.