BEDRIFTSTEKNOLOGI

Pentium Pro dobler til 1MB

Intel lanserer en ny Pentium Pro-prosessor med 1 MB nivå 2 hurtigbuffer. Dette er en fordobling i forhold til dagens 512K-modeller.

Caspar Lund
14. aug. 1997 - 11:48

Pentium Pro, som ble lansert i oktober 1995, har vært en brikke beregnet på tyngre arbeidsstasjoner og servere. Brukere i disse kategorier har en stadig økende appetitt på ytelse.

Fordi vanlig minne ikke har hatt samme ytelsesutvikling som prosessorer, er bufferminne i selve prosessoren et viktig element i et systems ytelse. Hittil har det vært vanlig med 512K nivå 2 hurtigbuffer, men nå øker Intel dette til 1MB i den nye Pentium Pro-prosessoren. Særlig i flerprosessor-miljøer er hurtigbuffer viktig for å fore prossesorene med data. Prossesorers venting på data fra minne er en vesentlig falskehals i raske systemer.

Den nye Pentium Pro vil bli rettet mot servere som kan kjøre opp til fire prosessorere samtidig, og vil koste anslagsvis USD 2.000, i henhold til Cnet.

Flere selskaper, inkludert HP, Compaq og NEC vil i følge kilder lansere servere bygget på den nye prosessoren, skriver ZDnet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.