BEDRIFTSTEKNOLOGI

Pentium Pro opp 300 prosent

Pentium Pro prosessoren til Intel er i ferd med få et ordentlig fotfeste i databransjen i Norge. Noen forhandlere opplever en salgsøkning på 300 prosent. Det økte salget skyldes oppgradering til Windows NT 4.0 og et prisfall etter sommeren.

Sigvald Sveinbjørnsson
11. okt. 1996 - 12:00

Cinet har solgt tre ganger så mange Pentium Pro-prosessorer i 3. kvartal enn i 2. i år. Ved utgangen av året forventer de at mer enn 20% av alle maskiner vil være basert på prosessoren.

- Det er to grunner til at salget har økt så mye. Den ene er at Pentium Pro prosessoren har hatt et prisfall på rundt 20 prosent siden 2.kvartal, det andre er at Windows nå er ferdig med sin 4.0 versjon av NT, sier Tor Westerheim, markedssjef PC og Server hos Cinet AS.

Windows NT 4.0 er Microsofts nye operativsystem for servere og arbeidstasjoner som er optimalisert for 32-bits programvare og prosessor. Dette gjør at Winows NT 4.0 og Pentium Pro går som hånd i hanske.

- Mange firmaer har ventet på Windows NT 4.0. Nå som de endelig har fått den er det naturlig å oppgradere til en Pentium Pro maskin, sier Erik Vennemo, produktsjef hos Hewlett Packard Norge. Han forventer at det store salgsvolumet vil komme på nyåret.

- Pentium Pro salget "tar helt av" sier Christian Paulsen, daglig leder av Evercom AS, som også ser en helt klar tendes i markedet.

Det viser seg at det er de kraftigste Pentium Pro prosessorene på 180MHz og 200MHz som selger mest, mens salget av versjonene med 150MHz og 166MHz ikke øker like mye. Datamaskinbrukere vil ha kraftigere maskiner som de kan ha en stund før de blir utdatert, når de nå oppgraderer til ny program- og maskinvare.

I begynelsen av neste uke vil Cinet lansere en ny maskin basert på Pentium Pro prosessoren, som er rettet mot forbrukermarkedet. Den vil ha lavere pris og konfigurasjon enn det som er vanlig i bedriftssammenheng.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.