PeopleSoft-aksjonærer stadig mindre interessert i Oracle

Mens stadig flere PeopleSoft-aksjonærer vender ryggen til, gjør Oracle budet gjeldende til 13. februar.

Mens stadig flere PeopleSoft-aksjonærer vender ryggen til, gjør Oracle budet gjeldende til 13. februar.

Årsaken til den sterkt dalende interessen fra PeopleSoft-aksjonærene, er at Oracle fastholder at de vil betale 19,50 dollar per PeopleSoft-aksje, selv om denne har holdt seg godt over dette nivået i flere måneder. Fredag sluttet PeopleSoft-aksjen i 22,13 dollar.

I september hadde Oracle støtte for oppkjøpet fra 39 millioner PeopleSoft-aksjer, godt over ti prosent. Ved utgangen av oktober var tallet nede i 24,8 millioner aksjer. Ved siste opptelling var det bare 12,4 millioner aksjer som fortsatt støtte Oracles oppkjøpsbud, det vil si 3,3 prosent av den samlede aksjemassen.

Ifølge PeopleSoft-ledelsen gjenspeiler denne dalende interessen ikke bare at Oracle-budet er for lavt i forhold til selskapets reelle verdi etter den tilsynelatende vellykkede overtakelsen av J.D. Edwards. Den tror at aksjonærene også oppfatter at antitrusthensyn vil få USAs justisdepartement til å avvise en sammenslåing av PeopleSoft og Oracle.

Departementets gransking av oppkjøpstilbudet trekker ut i langdrag. Oracle kunngjorde fredag at selskapet har overgitt alle dokumenter som departementet har bedt om. Ifølge Wall Street Journal skal dette sertifiseres av departementet. Deretter skal det fremmes en intern innstilling i departementet, som skal godkjennes av ledelsen. Det er ikke klart når departementet vil ha sin endelige innstilling klar. Oracle håper det vil skje en gang i januar eller februar.

Til toppen