Per Boasson starter igjen

Etter å ha solgt SPSC til sin erkekonkurrent Visma, er Per Boasson er for alvor tilbake. Denne gangen satser han på nettpublisering.

digi.no kunne i forrige uke fortelle at konkurstruede Screen Medias datterselskap Spekter Interaktiv/iMaker var overtatt av Per A. Boasson, gründer av regnskapsprogramvareselskaper PC-Systemer/SPCS-gruppen.

Sammen med et annet investeringsselskap, Lime Venture, overtok han hele Spekter.

Investoren Boasson har tidligere forsøkt å kjøpe sin erkekonkurrent Visma, men kursutviklingen gjorde at det i februar i år endte opp omvendt. Kanskje like greit for Boasson, for nå er han største aksjonær i Visma som gjør det meget bra. Med 300 millioner kroner i sitt investeringsselskap Ventor er Boasson nå i gang for fullt. For Spekter Interaktiv er ikke det eneste oppkjøpet.


Boasson har også kjøpt tomannsforetaket Idium og Onsite Solutions. De tre selskapene driver alle med nettpublisering og verktøy for dette. Slått sammen vil selskapene ha totalt 30 ansatte, og Boasson regner med full gass allerede første året. En million kroner i omsetning per hode i 2002, spår han overfor Dagens Næringsliv.

Markedet Boasson kaster seg inn i har svært mange aktører, men Boasson har tidligere startet opp og drevet godt i slike trange markeder.

Til toppen