Per Brose fra helsenett tilbake til helseslått EUnet

Per Brose sluttet etter ca to år i EUnet for å bidra med oppstarten av Medical Media, en nettjeneste for leger. Nå returnerer han til EUnet og erstatter Gisle Naurstad som forsvant ut etter en kaotisk vår i selskapet.

Per Brose sluttet etter ca to år i EUnet for å bidra med oppstarten av Medical Media, en nettjeneste for leger. Nå returnerer han til EUnet og erstatter Gisle Naurstad som forsvant ut etter en kaotisk vår i selskapet.

- Dette har vært en lang prosess egentlig, sier Brose til digi.no.

- Selskapet manglet en leder etter at Gisle [Naurstad] forsvant. De kom til meg. Jeg ser at det er mange spennende utfordringer i selskapet, ikke minst etter at KPN Qwest kom inn.

Brose sluttet som adm dir i EUnet for halvannet år siden, og begynte i internettavisen MediNet, som ble utgitt av Medical Media, med leger som målgruppe. Medical Media er nå fusjonert inn i Transmit Medical, og daglig leder for sistnevnte selskap trakk det lengste strået.

Brose begynte i Eunet igjen i går, mandag.

Han tråkker rett inn i kjølvannet av en storm som har rystet Internett-leverandøren grundig flere måneder. Ett av selskapets mest profilerte hoder, Jørn Lyseggen, annonserte sammen med Øyvind Vada i Mogul Media, at EUnet skulle fisjonere ut EUnet Media og fusjonere det samme selskapet inn i Mogul Media.

Det var visst ikke helt i tråd med den internasjonale ledelsens ønsker. En kryptisk kontrabeskjed kom fra EUnet nærmere to uker senere. Der benektet man fusjonen, og det fremgikk klart at det som var fremstilt som en fisjon-fusjon, i realiteten var et regelrett avhopp, på underlig vis backet av daglig leder i EUnet, Naurstad.

Saken er fremdeles under intern etterforskning. Det er finnen Harri Hursti som sitter med ansvaret. Det er også han som har ledet selskapet midlertidig de siste månedene. Hursti har et standardsvar når digi.no spør ham om hvordan det går med etterforskningen:

- Vi kommer med en rapport om én uke eller to.

Det er i overkant av fire måneder siden saken begynte å rulle.

- Hvordan stiller du deg til de episoder som er blitt omtalt som "irregulariteter" av EUnet-ledelsen?, spør vi Per Brose.

Kaoset i Eunet
digi.no har i en serie artikler skrevet om det som av daværende daglig leder i EUnet, Gisle Naurstad, og leder for EUnet Media, Jørn Lyseggen, presenterte som en fusjon mellom EUnet Media og Mogul Media.

Det ble raskt klart at fusjonen ikke var særlig populær i EUnet. Naurstad og Lyseggen hadde handlet uten velsignelse fra toppen. Naurstad forsvant ut (startet i UUnet) og inn kom midlertidig en finne ved navn Harri Hursti.

Nå har EUnet hentet inn sin gamle sjef som Naurstads erstatter.

Tidligere saker om konflikten finner du nedenunder

+ Naurstad ny sjef i Uunet Norge
+ Full granskning i EUnet
+ Naurstad på vei ut av EUnet?
+ EUnet Media forsvinner som eget selskap
+ EUnet International: - Som lyn fra klar himmel
+ Gisle Naurstad pålagt munnkurv
+ Full krig mellom EUnet og avhoppere
+ Lyseggen: - WebCat = EUnet Media
+ EUnet brukte to uker på riktig versjon
+ Fusjon var revolusjon
+ Nyfusjonerte Mogul skal ekspandere
+ Mogul og EUnet fusjonerer

- Jeg har ingenting med noen som helst "irregulariteter" å gjøre. Heldigvis. Jeg skal konsentrere meg om daglig drift, og Harri Hursti blir sittende med denne saken. Jeg ser i alle fall at selskapet på kort tid har å få en bra kontroll med den vanskelige situasjonen som oppstod - de har ansatt nye folk på web-siden og prøver i det hele tatt å minimalisere skadevirkningene, overfor kundene og selskapet. Det ser veldig bra ut, man har klart å lage de løsningene kundene etterspør. Men selskapet har pådratt seg store kostnader, - de var proaktive, og leide inn en del konsulenter, og det har kostet.

Til toppen