TELIA

Per Christian Mørland blir finansdirektør for Telia-konsernet

Går fra stillingen som finansdirektør i Telia Norge til samme stilling i konsernet Telia Company. 

Per Christian Mørland blir ny konsernfinansdirektør i Telia.
Per Christian Mørland blir ny konsernfinansdirektør i Telia. Foto: Telia
16. juli 2020 - 12:57

Per Christian Mørlands starter i sin nye stilling som konsernfinansdirektør fra 1. august, etter fem år som finansdirektør i Telia Norge, melder selskapet i en pressemelding. 

– Jeg takker for tilliten jeg har blitt vist av vår nye konsernsjef, og gleder meg til å ta fatt på nye utfordringer i konsernet, sier Mørland i meldingen.

– Spennende reise

Mørland kom til Telia som senior finansrådgiver for region Europa i Telia Company, før han ble finansdirektør i Telia Norge etter sammenslåingen mellom Telia og Tele2, OneCall og MyCall i 2015. Siden har han også vært med på sammenslåingene med Phonero og Get TDC. 

Tidligere har han vært finansdirektør for Telenor i Danmark, og har hatt flere økonomilederstillinger i Telenor, blant annet i Montenegro, Malaysia, Thailand og Norge. 

– Jeg har hatt en fantastisk tid i Telia Norge hvor jeg har fått være med på en utrolig spennende reise, hvor selskapet har gått fra å være en ren mobiltilbyder til å bli industriell fullverdig digital tilrettelegger for alle våre kunder og samfunnet, sier finansdirektøren i pressemeldingen. 

Administrerende direktør i Telia Norge, Stein-Erik Vellan, forteller at han gjerne skulle beholdt Mørland i lederteamet i Norge, men at han er glad for at de nå blir kollegaer i konsernledelsen.

– PC, som vi liker å kalle han, har vært helt instrumentell i den endringsreisen Telia har vært på i Norge de senere årene, og jeg er sikker på at hans energi, kunnskaper, kreativitet og ikke minst vinnervilje vil bli høyt verdsatt i konsernet, sier Vellan.

Carsten Dyrup til Telia Norge

Ny finansdirektør i Telia Norge blir danske Carsten Dyrup som kommer fra tilsvarende stilling i Telia Sverige og før det Telia Danmark. 

– Jeg er veldig glad for at Carsten har takket ja til å bli en del av teamet vårt i Norge. Carsten har omfattende erfaringsbakgrunn fra vår industri i mange land, og dyptgående finanskunnskaper. Jeg er sikker på at han vil sette sitt tydelige preg på vår finansenhet i Norge, og jeg gleder meg til å få ham ombord i mitt lederteam over sommeren, sier Vellan.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.