JUSS OG SAMFUNN

per.hansen.name åpnet i natt

I natt åpnet de første nettadressene med det nye "norske" etternavnet .name.

15. jan. 2002 - 06:03

I natt åpnet de første nettadressene som ender på .name. Adressene selges av det tidligere norske selskapet Nameplanet til Global Name Registry.

Nameplanet ble startet opp av tre nordmenn som en gratis epost-tjeneste. Tjenesten fikk etter hvert to millioner brukere fra sin base i London. Men etter hvert ønsket selskapet også å selge personlige nettadresser og søkte som en av mange til ICANN i november 2000 om å få etablere et nytt toppdomene.

Nameplanet kom som bare en av tre i mål og fikk rettighetene til selge adresser som består av to navn skilt med et punktum og .name-endelse (per.hansen.name). Dermed skal flere enkeltpersoner kunne få en billig og personlig nettadresse, mener selskapet.


I natt, 13 måneder etter at selskapet fikk ja fra ICANN, åpnet den første bunken adresser, forteller PR-ansvarlig Gertrud Bakel til digi.no.

- Vi har solgt 60.000 Internett-adresser og det er uten markedsføring. Vi åpner ikke for online-registering før 15. mai, men tror salget vil ta av etter hvert som folk får høre om oss. Målet vårt er 1,5 millioner name-adresser i løpet av 2002, sier administrerende direktør Andrew Tsai til digi.no.

Siden har Nameplanet.com Ltd. solgt sin epost-tjeneste til et amerikansk investorgruppe. Disse heter nå Nameplanet Corp. Det norske/engelske selskapet som selger .name-adresser har byttet navn til Globale Name Registry.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.