Perleguramien Oddvar stemt ut av Tanken

Oddvar, en akvariefisk av arten Perlegurami, har ligget tynt an lenge. Nå i ettermiddag ble det klart - han må forlate Tanken, Startsidens svar på virkelighets-TV.

Det var trakasseringen av gullfisken Klaus som gjorde utslaget. Oddvar forsøkte seg med et motangrep, men det kom for sent. ABC Startsiden lover å komme tilbake med en fyldig dekning av Oddvars siste minutter i Tanken og det dramatiske øyeblikket da han ble tatt ut og fjernet.

I mellomtiden er det mulig å se grunnen til at Oddvar måtte ut, nemlig plagingen av Klaus. Dersom du er interessert, kan du se detaljene her.

Første døgn med avstemning avslørte at Oddvar - som tilsynelatende var en beskjeden og stillfaren fisk - var litt av en bølle. For eksempel: Hver gang det var mating jaget han gullfisken Klaus rundt i akvariet mens han selv snappet til seg maten. På Tankens diskusjonsgruppe har denne oppførselen blitt behørig kommentert av seerne.

Men meningene er delte, og det er også mange som mener at Klaus er den egentlige skurken. Derfor ble det opprettet en støttegruppe for Oddvar.

En av diskusjonsdeltakerne skriver blant annet at Oddvar har blitt hengt ut som en råtass og en kampfisk av pressen. Oddvar-tilhengeren legger til at alle som har brukt øyene ser at Klaus oppsøker Oddvar til stadighet.

- Om Oddvar er mer enn 10 centimeter borte fra ham, svømmer Klaus over for å gnikke seg inntil ham. Er det rart Oddvar blir irritert over slikt, spør han.

Startsiden skriver i en pressemelding at Tanken har blitt en seersuksess på Internett. Det begynte med fem fisker i et akvarium som ble overvåket av et TV-kamera 24 timer i døgnet. Deltagerfiskene er mallen Tanya, gullfisken Klaus, scalaren Wanda, øreålen Pål, og perleguaramien Oddvar.

Og nå er det altså avgjort; Oddvar har forlatt Tanken. Men han trekkes ikke ned i toalettet av den grunn - tross alt - ansatte i internettbransjen er ikke så hjerteløse. Han er i trygge og gode hender, forsikrer redaktør Ernst Larsen.

Larsen mener også at Klaus er en fargeklatt, og det ville være minst like synd om han forsvant ut, som at Oddvar gjorde det, selvom Klaus (fargeklatten) kanskje er litt puslete,
Les mer om tanken bak Tanken her: Vil ta virkelighets-TV tilbake

Startsiden har kastet seg på virkelighets-TV bølgen i ren affekt over at TV-stasjonene prøver å kapre seere fra nettstedene. - Dette gir oss anledning til å slå kraftig tilbake og få tilbake engasjementet på nettet. Interessen for programmet, som sendes 24 timer i døgnet, er kjempestor. Den øker faktisk fra time til time, ifølge redaktøren.

Les mer om:
;