BEDRIFTSTEKNOLOGI

Permanent konsernsjef i Telia

Konstituert konsernsjef i Telia, Marianne Nivert, blir nå permanent konsernsjef i selskapet fram til hun går av med pensjon høsten 2002.

Frode Eriksen
20. feb. 2001 - 13:32

Siden Marianne Nivert (60) i fjor høst overtok som konstituert konsernsjef i Telia etter Jan-Åke Kark, har hun selv hardnakket hevdet at hun var en overgangsfigur og at hun aller helst hadde sett at hun ble spurt om konsernsjefjobben for mange år siden.

I månedene som har fulgt har hun imidlertid funnet seg til rette, så til rette at hun har akseptert å ta konsernsjefjobben, inntil hun pensjonerer seg om drøye halvannet år ved 62 års alder. Men midlertidig sjef blir hun ut mars.

Dermed har Telia fått sin nye konsernsjef - i det minste for en kort tid - og Nivert har endt som sjef for et selskapet der hun har hatt 40 år av sitt yrkesaktive liv.

Samtidig ser Nivert lenger enn høsten 02 og har allerede etablert en ny konsernledelse som skal kunne drive Telia videre etter henne selv.

Der inngår blant annet den nye sjefen i Telia Network, Jan Johansson (47), som kommer fra en stilling som viseadministrerende direktør i Vattenfall. Han ble headhuntet til Telia etter å raskt ha vokst i gradene i det svenske kraftselskapet, og er i så måte Niverts rake motsetning. Johansson er derfor også blitt et hett tips blant kandidatene til å etterfølge Nivert.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.