KARRIERE

Permitteringsbråk i marchFIRST

Nettkonsulentselskapet marchFIRST har hatt bråk med noen av sine ansatte siden sensommeren i fjor etter at selskapet valgte å permittere 13 stykker.

19. mars 2002 - 12:58

Andre halvdel av fjoråret var permitteringsvarsler og oppsigelser dagligdags i internettbransjen. Spesielt ulønnsomme selskap innen konsulentbransjen måtte si opp folk for å prøve å redusere kostnadene og synkronisere mannskapet i forhold til etterspørselen.

Ett av disse var marchFIRST i børsnoterte Itera Consulting Group. Et annet av selskapene innen gruppen, Gazette, sendte ut permitteringsvarsler som de i etterkant trakk tilbake på grunn av økt ordreinngang.

På sensommeren i fjor forsøkte marchFIRST seg på det samme. Det var ikke like vellykket.

Ingen av dem som fikk permitteringsvarsel har fått igjen jobben, og åtte fant seg fort nye jobb. Men en gruppe på fem nektet å gi seg og mente at det de fikk var skjulte oppsigelser. Tre av disse skal nå ha fått oppsigelser, mens to fortsatt nekter å gi seg. digi.no har ikke greid å få tak i noen av de permitterte marchFIRST-ansatte for en uttalelse.

- Det er en klassisk problemstilling, sier konserndirektør i Itera Consulting Group, Pål Roppen. - Hver gang man foretar permitteringer, finnes det alltid noen som mener at bedriftsledelsen har vikarierende argumenter, sier Roppen som mener at Itera har funnet en bra balansegang i gruppen.

- Det er vanskelige prosesser, og vi har utført disse kostnadsbesparelsene på noe ulik måte, sier han. Alt i alt mener han at det har gått greit, til tross for opprører blant enkelte ansatte.

Roppen beklager at marchFIRST ikke har vært i stand til å gi de permitterte jobben tilbake.

- Det er har tatt lenger tid enn vi trodde.

Per i dag er det 16 ansatte igjen i marchFirst.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.