KARRIERE

Permitteringsvarsel i netthandels-rakett

Netshop har på rekordtid blitt en stor nettbutikk, men har nå sendte ut permitteringsvarsler.

13. mai 2005 - 09:17

- Ja, vi delte i utgangspunktet ut permitteringsvarsler for å være på den sikre siden, men det ser ikke ut til at vi tar det i bruk, sier gründer og daglig leder i Netshop Sven-Åge Lysebo.

Rundt seks personer av 24 som jobber i selskapet fikk varsel i slutten av april. Grunnen til permitteringsvarslene var en svikt i omsetningen i april, som var overraskende stor.

- Jeg har vært bekymret i april ti år på rad, men i år var det utrolig svakt. April skulle normal vært 25 prosent svakere enn januar, men i år var det 38 prosent svakere, sier Lysebo.

Lysebo mener det er markedet som svikter, og har fått signaler om at det samme gjelder for andre aktører.

Netshop har hatt en vanvittig vekst, fra nesten null til 91 millioner i sitt første driftsår i fjor. Men Lysebo benekter at det som nå skjer er et bevis på at man ikke kan lure tyngdekraften.

- Nei, vi hadde et veldig godt førstekvartal og forventer omsetning på rundt 200 millioner i år. Lønnsomheten er det markedet som bestemmer, men jeg er helt sikre på å ha sorte tall.

Lysebo er ikke alene om å oppleve svak omsetning i år. Digi sjekket for kort tid siden omsetningen til fem store aktører som rapporterer kvartalstall, og fant at alle hadde fått snudd tidligere oppgang i produktsalget til nedgang på mellom 4,2 og 12,7 prosent. De fem aktørene er Scribona, Komplett, Ementor, Computerland og Dropzone. Les mer om den saken her: Overraskende nedtur i IT-salget

I motsetning til disse bedriftene hadde Netshop et godt førstekvartal, med nesten 40 millioner i omsetning. Men i april fikk altså de også en smell.

Lysebo sier permitteringsvarslene ble sendt ut for 15 dager siden, og kunne blitt gjort satt ut i live i fredag. Det vil ikke skje, forsikrer Lysebo.

- Vi gjorde det for å ha muligheten til å strupe kostnaden i et par måneder, sier han.

Andre kvartal blir neppe veldig bra men ellers forsikrer Lysebo at han er veldig godt fornøyd og tror selskapet kommer til å få et kanonår.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.