Permitterte marchFIRST-ansatte smiler ikke bredt etter seier

De fem tidligere ansatte krevde nesten 1,6 millioner kroner. De fikk 250.000 kroner. - Samlet sett har det lønt seg for MarchFIRST, mener Guy Markussen.

De fem tidligere ansatte krevde nesten 1,6 millioner kroner. De fikk 250.000 kroner. - Samlet sett har det lønt seg for MarchFIRST, mener Guy Markussen.

Opprinnelig var det 13 som ble permittert i nettkonsulentselskapet marchFIRST Norway i fjor høst. Åtte fikk seg ny jobb etter hvert, mens de resterende fem hevdet at permitteringene egentlig var skjulte oppsigelser.

Tidligere i måneden møtte de fem i retten med administrerende direktør Odd Martinsen som motpart.

Per Stilling, Christian Skipperud, Anne Lena Westrum, Kari Braskerud og Guy Markussen krevde rundt 1,1 millioner kroner i økonomisk erstatning for den tiden de ble overlatt til Aetat, pluss 500.000 kroner for ikke-økonomiske tap.

Mot slutten av forrige uke falt dommen: de fem fikk medhold, det vil si retten mente de burde vært sagt opp, ikke permittert. Retten var enstemmig enig i at selskapets ledelse ikke hadde noe reelt mål om å ta inn de permitterte i arbeid igjen ved utløpet av permitteringsperioden.

Men erstatningen var skuffende for de fem, bare 250.000 kroner til sammen, pluss renter på 12 prosent.

- Vi har vunnet en begrenset seier, medgir Guy Markussen som har ført saken for de fem tidligere kollegaene. Etter at søksmålet var sendt, og før rettssaken kom i gang, ble de enige med ledelsen i marchFIRST om oppsigelser. Dermed var det ingen av de fem som var ansatte i MarchFIRST da de møttes i rettssalen.

- Vi fikk medhold prinsipielt, derfor er vi i hovedsak fornøyd. Men det ble liten økonomisk uttelling. Vi fikk kun gjennomslag for ikke-økonomiske tap der vi hadde krevd en oppad begrensning på 500.000 kroner, opplyser han.

Saksøkerne fikk altså halvparten av denne summen som erstatning for blant annet den mentale belastningen det var å bli permittert. Det økonomiske tapet som de krevde, fikk de ikke gehør for.

- Vi er litt frustrerte over at retten har sagt at MarchFIRST har gjort en feil og utvist dårlig skjønn, mens det samtidig har lønt seg for MarchFIRST å permittere 13 ansatte, sier Markussen og mener at det ville vært blitt noen millioner kroner til sammen i lønn, hvis de 13 hadde blitt oppsagt.

- Men vi kommer ikke til å anke, slår Markussen fast.

digi.no har også pratet med Pål Roppen i Itera Consulting Group og Odd Martinsen. Begge opplyser at MarchFIRSTennå vurderer hva de skal gjøre og fatter en avgjørelse om selskapet skal anke eller ikke i løpet av uken.

Les saken her:

Til toppen