Personlig assistent til Windows Phone?

Oppdatering låner trolig også sentral funksjon fra Android.

Personlig assistent til Windows Phone?
Mer enn et år etter lanseringen er Windows Phone 8 mer enn moden for en større oppdatering. Bilde: Per Ervland

Anonyme kilder med angivelig kjennskap til Microsofts planer for Wndows Phone 8.1 forteller til The Verge at den kommende oppdateringen vil inkludere funksjonalitet som bringer systemet mer opp på høyde med Android og iOS når det gjelder funksjonalitet.

Det ene er en Siri-lignende personlig assistent med kodenavnet Cortana. Navnet stammer forøvrig fra spillet Halo, i likhet med Threshold-navnet som trolig refererer til en framtidig bølge med Windows-oppdateringer. I Halo er Cortana en rollefigur med kunstig intelligens som kan lære og tilpasse seg. Cortona er altså et ganske passende navn på denne kommende funksjonen.

Ryktet om Cortana er forøvrig ikke helt nytt.

Originalutgaven av Cortana, hentet fra spillet Halo: Combat Evolved.
Originalutgaven av Cortana, hentet fra spillet Halo: Combat Evolved. Bilde: Wikipedia

Siri kom til iOS i 2011. Googles variant, Google Now, kom nesten et år senere. De har sine ulike styrker og svakheter, men regnes for tiden som omtrent like gode og betydelig bedre enn for et år siden. Google Now tilbys forøvrig også til iOS.

Den andre store nyheten som trolig kan ventes i Windows Phone 8.1, er et varslingssenter som kan dras ned fra toppen av skjermen, slik man lenge har kunnet i Android og senere også i iOS. Her vises varslene fra både operativsystemet og de ulike applikasjonene på ett og samme sted.

Andre nyheter som ifølge disse kildene kan ventes i den kommende oppdateringen, er separate kontroller for lydstyrken til ulike funksjoner, for eksempel ringetonen og medieavspillingen. Det antydes også at Bing Smart Search vil komme på plass, slik det er i Windows 8.1. Dessuten skal det innebygde musikknavet erstattes med separate apper.

Alt tyder på at Windows Phone 8.1 vil bli gitt ut i tidsrommet rundt Microsofts kommende Build-konferanse, som arrangeres i San Francisco i april.

    Les også: