Personlig backup med ekstern harddisk

Maxtor lanserte tirsdag en ny serie med eksterne harddisker som skal gjøre det enklere og raskere for PC-brukere å sikkerhetskopiere og gjenopprette viktige filer.

Maxtor lanserte tirsdag en ny serie med eksterne harddisker som skal gjøre det enklere og raskere for PC-brukere å sikkerhetskopiere og gjenopprette viktige filer.

Maxtor har lansert en serie harddisker med merkenavnet Maxtor OneTouch. Det er snakk om en videreutvikling av selskapets tidligere eksterne harddisker, Personal Storage 5000 med OneTouch-funksjonalitet.

Diskene skal gjøre det enkelt å lage og å ta sikkerhetskopier av alt fra systeminformasjon til bildefiler ved hjelp av den medfølgende programvaren, Dantz Retrospect Express. Etter å ha valgt hvilke filer som skal sikkerhetskopieres, kan brukeren ta en ny sikkerhetskopi ved å trykke på en knapp på harddisken. Knappen kan også konfigureres til å ha annen funksjonalitet, for eksempel for å starte opp annen programvare eller å styre et lysbildeshow. Systemet støtter også automatisert sikkerhetskopiering.

    Les også:

Maxtor OneTouch-diskene leveres med lagringskapasitet på mellom 120 og 300 GB og er forhåndsformatert for Windows. Det finnes også en 250 GB-utgave beregnet for Apple Macintosh.

De eksterne harddisken kobles til PC-en eller Mac-en ved hjelp av en USB 2.0- eller FireWire-forbindelse. Bortsett fra den største harddisken, har harddiskene en omdreiningshastighet på 7200 rpm og bufferminne på 8 MB. 300 GB-utgaven har en omdreiningshastighet på 5400 rpm og 2 MB bufferminne.

Maxtor OneTouch skal allerede være globalt tilgjengelig. Prisen starter på 200 dollar for 120 GB-utgavene. 250 GB-utgaven (inkludert Mac-utgaven) koster 350 dollar, mens 300 GB-utgaven koster 400 dollar.

Til toppen