Personlig laserskriver til under 3500 kroner

Lexmark har lansert to skrivere i kategorien "personlig": en laserskriver til under 3500 (inkl. mva), og en fotoblekkskriver til 1800 kroner - begge for Mac og PC.

Laserskriveren Optra E312L er konstruert for et månedlig utskriftsvolum på inntil 10.000 sider. Den beskrives som "personlig skriver" og "skrankeskriver", og kan håndtere arbeidsgrupper opptil tre til fem personer. Antatt gatepris er så vidt under 3500 kroner, mva inkludert.

Ifølge Line Pedersen i Lexmark Norge viste markedsmottakelsen av den dyrere modellen E312 (rundt 5000 kroner) at det var behov for en rimelig laserskriver som også kunne selges i detaljistkjeder som Elkjøp og Expert. Den nye lillebroren etterkommer dette kravet. Mangel på Postscript og noe redusert minne - to megabytes - ligger til grunn for den lavere prisen. På den andre siden har E312L USB-utgang og Mac-driver, i tillegg storebrors parallellport. Med ekstrautstyr kan den også koples direkte på et lokalnett.

For ytterligere å redusere inngangsbilletten, tilbyr Lexmark tonerkassetter i to størrelser, en beregnet på rundt 3000 utskrifter, den andre på 6000. Bare prisen skiller de to.

Ytelsen, målt som sider per minutt (10) og utskriftstid på første side (15 sekunder), er de samme som for E312.

Den nye fotoskriveren er døpt Z42 Color Jetprinter, og har også både parallell- og USB-utgang, slik at den kan koples til både PC og Mac. Den presenteres som en allsidig skriver med 2400 ganger 1200 punkters oppløsning, med spesielle egenskaper for utskriving av fargebilder på vanlig papir. Den har hendige tilleggsfunksjoner, for eksempel "manuell duplex" (lar deg skrive ut på begge sider av arket mot at du snur hvert ark for hånd) og utskrift av presentasjoner. Prisen er i underkant av 1800 kroner, mva inkludert.

Les mer om skrivere og utskrifter:


Lexmark: Linux-driver for blekkskrivere
Kontorutskrifter koster over fem kroner per side
Ny alt-i-ett-maskin for nettverket
Overraskende bra billedkvalitet med ny, rimelig fargeskriver

Til toppen