Personlig superdatamaskin med Windows eller Linux

Tyan har annonsert en ny generasjon av selskapets personlige superdatamaskiner.

Personlig superdatamaskin med Windows eller Linux

Tyan har annonsert en ny generasjon av selskapets personlige superdatamaskiner.

Nye prosessorer fra Intel har ført at Tyan denne uken kunne annonsere Typhoon 600, en serie kompakte klynger beregnet for enkeltbrukere. Maskinene skal ikke forbruke mer enn 1400 watt, noe som gjør at de kan koblet rett i en vanlig stikkontakt. Støynivået skal være på maksimalt 52 dB.

Nyheten er selvfølgelig bruken av Intels nye Xeon 5300-prosessorserie, som alle har fire kjerner. Med inntil ti slike prosessorer montert i boksen, fordelt på fem noder, kan en Typhon T-650QX oppnå en ytelse på opptil 256 gigaflops med 1,6 GHz Xeon 53xx-prosesssorer. Den leveres med InfiniBand eller Gigabit Ethernet som sammenkoblingsløsning.

Det er flere måter å måle slik ytelse på, men generelt ville dette ha vært nok til å gi maskinen en plass på topp 500-listen over verdens superdatamaskiner så sent som i juni 2003. Den kommer ganske likt ut som en klynge fra IBM som den gang hadde 112 Xeon-prosessorer.

Maskinen kan leveres Microsofts Windows Compute Cluster Server (CCS) 2003 som operativsystem, men også Linux kan benyttes. Den kan i praksis brukes som en vanlig PC, men har en pris som starter på i underkant av 15.000 dollar. Maskinen skal komme i salg i januar 2007.

Typhoon-maskinene er først og fremst beregnet for å gjøre tunge beregninger på ganske store datasett. Programvare som skal være godt egnet er blant annet gridMathematica, Mathematica Personal Grid Edition og flere av produktene fra Ansys, oppgir Tyan.

Maskinen leveres også med tre 600 watt strømforsyninger, inntil syv SATA-harddisker med mulighet for RAID-konfigurering og inntil 60 GB med FB-DIMM-basert minne.

Maskinen måler 527 mm x 356 mm x 700 mm og veier 67,5 kg.

Til toppen