SIKKERHET

Personopplysninger lå åpent tilgjengelig i Rogaland fylkes nettsky

Elevvurderinger, barnevernsmeldinger og en omfattende adresseliste lå åpent tilgjengelig i nettskyløsningen til Rogaland fylkeskommune.

Bekymringsmeldinger til barnevernet, elevvurderinger og en liste med navn, adresse og personnummer til nesten 3500 mennesker var tilgjengelig. Bildet er fra fylkeskommunens kontorer.
Bekymringsmeldinger til barnevernet, elevvurderinger og en liste med navn, adresse og personnummer til nesten 3500 mennesker var tilgjengelig. Bildet er fra fylkeskommunens kontorer. Foto: Google Maps (C) 2022
2. juni 2022 - 07:47

Skyløsningen var knyttet til Microsoft365, som fylkeskommunen bruker for elever og ansatte, skriver Stavanger Aftenblad.

Avisen har sett dokumentasjon på opplysninger som søkbare og tilgjengelige i en felles mappe, blant annet bekymringsmeldinger til barnevernet om elevers atferd og mulig rusbruk. Også elevvurderinger og en liste med navn, adresse og personnummer til nesten 3500 mennesker var tilgjengelig.

Fylkeskommunen var ikke kjent med datatabben da Stavanger Aftenblad tok kontakt, men stengte adgangen etter noen minutter.

– Vi har meldt avvik internt og melder avvik til Datatilsynet, sier fylkeskommunens sjef for digital utvikling, Svein Vathne. Han sier sakene er veldig uheldige.

– De er alvorlige på hver sin måte. Begge er grunnet i menneskelig svikt, altså tabber. Det er skjedd lagring på feil sted i skyløsningen, og ikke i tråd med vår lagringsveileder.

Han sier det er snakk om to separate saker. Vathne understreker at dette er opplysninger man aktivt har måttet søke for å finne og sier det ikke er grunn til å tro at informasjonen er spredd.

Datatilsynet har varslet at de vil gi Nav et gebyr på fem millioner kroner for brudd på personvernreglene knyttet til en tidligere CV-base.
Les også

Nav får bot på fem millioner kroner for brudd på personvernregler

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.