SIKKERHET

Personopplysninger på avveie etter dataangrepet: Stortinget frykter utpressing

DN melder at Stortingets avviksmelding til Datatilsynet viser at personopplysninger er på avveie.

Oslo  20190328.Stortinget er Norges nasjonalforsamling. Løvebakken.Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Oslo 20190328.Stortinget er Norges nasjonalforsamling. Løvebakken.Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad, NTB scanpix
18. sep. 2020 - 16:02

Stortingets avviksmelding til Datatilsynet viser at personopplysninger er på avveie etter dataangrepet i begynnelsen av måneden, skriver Dagens Næringsliv

Angrepet var rettet mot epostkontoer på Stortinget, og rammet et mindre antall ansatte og stortingsrepresentanter.

Årsaken til at angrepet har ført til at personopplysninger er på avveie, skal ifølge avviksmeldingen være at de rammede har oppbevart privat informasjon på jobb-epostkontoene.

Det skal være snakk om kontonummer, personnummer og bankopplysninger, og Stortinget frykter at konsekvensene kan være utpressing eller misbruk av identitet og betalingskort.

– Stortinget er fortsatt i en analysefase der vi i samarbeid med sikkerhets­myndighetene med å få full oversikt over skadeomfanget. Som tidligere meldt er det altså registrert innbrudd på epost-kontoene hos et mindre utvalg stortings­representanter og ansatte. Vi kan ikke si noe om antallet eller hva slags opplysninger det er snakk om. Alle som er berørt av dette IT-angrepet følges opp, sier direktør Marianne Andreassen til DN, og legger til at forholdet er anmeldt.

Datatilsynet bekrefter i en epost til DN at de har mottatt en avviksmelding fra Stortinget. 

Les også

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.