Personvernere leverer ny klage mot Microsoft

13 amerikanske personvernorganisasjoner med EPIC i spissen mener Microsofts markedsføring om datasikkerhet og personvern er villedende, og krever tiltak mot Windows XP.

Organisasjonene leverte en første klage til konkurransemyndighetene Federal Trade Commission (FTC) i juli, og varslet nylig at en ny klage ville bli levert.

Klagene går ut på at Microsoft villeder med sine påstander om datasikkerheten og personvernet i Windows XP, med integrerte tjenester som Passport og den nye nettleseren Internet Explorer 6. Kjernen er Microsofts støtte til den kontroversielle standarden P3P ("Platform Privacy Preferences") fra World Wide Web Consortium (W3C).

Blant de 13 personverngruppene som klager, er kjente organisasjoner som Electronic Privacy Information Center (EPIC) og Junkbusters Corporation.

Gruppene mener Microsoft lurer folk til å gi fra seg personlige opplysninger og at Passport-ordningen gjør det vanskelig å kontrollere hvordan disse blir brukt, og hvem som får tilgang til dem. 165 millioner brukere er allerede registrert i Passport-systemet, som brukes blant annet til å forenkle tilgangen til tjenester som Hotmail. Personvernerne tegner et skrekkbilde av hvordan Microsoft overvåker og registrerer det brukerne foretar seg på Internett.

Microsoft avviser anklagene og mener ordningen gir brukerne tilfredsstillende kontroll.

Personvernerne mener FTC må etterforske Microsoft og ta nødvendige tiltak mot Windows XP.