Peters nye Norges-eventyr

Tidligere Sense og Ascend-direktør i Norge, Matthias Peter, er tilsatt som sjef for Lucents nye Norgeskontor.

Tidligere Sense og Ascend-direktør i Norge, Matthias Peter, er tilsatt som sjef for Lucents nye Norgeskontor.

- Min ambisjon er på kort tid å bygge opp en solid organisasjon for Lucent i Norge samtidig som vi øker salget og sikrer en solid markedsposisjon. Vi er nå i en prosess hvor vi rekrutterer nøkkelpersoner som tiltrer vår organisasjon i løpet av kort tid, sier Matthias Peter (39).

Lucents nye organisasjon i Norge vil i første omgang satse på å markedsføre konsernets tilbud innenfor InterNetworkingSystems, der en finner flere av de raskest voksende segmenter i tele- og datakommunikasjon. Blant produktene er utstyr for Internett-aksess, infrastruktur for neste generasjons telenett, svitsjer for offentlig nett og optiske nettverk.

Lucent har en sterk markedsposisjon innenfor en rekke av sine markedet, blant annet går over 70 prosent av all Internett-trafikk i verden på ett eller flere punkter gjennom utstyr fra Lucent.

Lucent Technologies har så langt vært representert i Norge via Lucent i Sverige.

Matthias Peter er 39 år, født i Sveits og har arbeidet i telekombransjen i Norge siden 1985. Han har erfaring fra oppbygging av selskaper i Norge og var sentral både i oppbyggingen av Ascend i Norge og av Sense, der han jobbet inntil konkursen i vår.

Etter fusjonen mellom Lucent og Ascend i juni jobber det 135.000 personer i konsernet, hvorav 15.000 i Europa. Konsernet har vel 70 medarbeidere i Sverige, og flere av disse vil være støttespillere for Lucents planlagte ekspansjon i det norske markedet.

Til toppen