RESULTATERFINANS

Pfeiffer: Compaq-styret skulle skamme seg

I et intervju med CNN kom Eckhard Pfeiffer med sterk kritikk mot styret som søndag ga ham sparken som toppsjef i Compaq. - De burde skamme seg, sa Pfeiffer, som mener Compaq-styret stiller urealistiske krav til hvor raskt synergigevinster kan hentes ut av store fusjoner.

Øystein Kvistad
23. apr. 1999 - 02:37

Eckhard Pfeiffer, som slett ikke er kjent for å vise sine følelser offentlig, brukte storslegga mot medlemmene i Compaq-styret da han ble intervjuet av CNN om sin plutselige avgang som toppsjef for verdens største PC-produsent.

- The board (Compaq-styret, red.anm.) should hang its head in shame, sa Pfeiffer, som la til at "mange" de siste dagene hadde rost ham for å ha gjort "en strålende jobb" med Compaq siden han ble hentet til selskapet i 1991.

Styreformann i Compaq, Ben Rosen, skal i flere intervjuer etter søndagens overraskende beslutning ha uttalt at han i nesten to år har sittet med følelsen av at selskapet ikke "på langt nær innfridde sitt vekstpotensial".

Pfeiffer på sin side kritiserer styret og dets formann for å ha "snakket med feil kilder", og viser til at mesteparten av kritikken mot ham stammer fra avgåtte Compaq-ledere som - ifølge Pfeiffer - har uttalt seg bak hans rygg.

- Jeg ville forventet en større grad av åpenhet, sa Pfeiffer i CNN-intervjuet, som det siste døgnet er blitt omtalt i en rekke amerikanske medier.

Ifølge ZDNN tok Pfeiffer også et oppgjør med kritikerne som har sagt at Compaq har mislykkes i integreringen av de oppkjøpte selskapene Tandem Computer og Digital Equipment Corporation.

- Styret i Compaq forsto ikke den arbeidsmengden som følger med overtakelsen av over 50.000 nye ansatte over hele verden, sa Pfeiffer, som også mente han hadde fortjent å få sjansen til å legge fram en forbedringsplan før styret brått ga ham avskjed på grått papir.

- Det er selvfølgelig skuffende når du blir bedt om å forlate et selskap som du på åtte-ni år har bygget opp fra en omsetning på 3 milliarder dollar til 30 milliarder dollar, sier Pfeiffer til Reuters.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.