PGP 8 tilgjengelig i flere versjoner

Krypteringsteknologien PGP er blitt oppgradert, tre måneder etter at Network Associates solgte rettighetene.

Krypteringsteknologien PGP er blitt oppgradert, tre måneder etter at Network Associates solgte rettighetene.

PGP Corporation kjøpte i august i år rettighetene til krypteringsteknologien PGP (Pretty Good Privacy) av Network Associates. Nå har selskapet kommet med en serie produkter for Windows og Mac OS X.

PGP 8.0 er tilgjengelig i fire forskjellige utgaver, i tillegg til at kildekoden er tilgjengelig for gjennomlesning, men ikke for gjenbruk.

Enterprise- og Desktop-utgavene tilbyr funksjonalitet for bedriftsmiljøer, for eksempel integrasjon med flere katalogtjenester og gruppevareprodukter. Disse to produktene er i hvert fall foreløpig kun tilgjengelige som en abonnementsordning for nord-amerikanske kunder.

PGP Personal 8.0 mangler den bedriftstilpassede funksjonaliteten, men lar brukerne kryptere e-post og filer på deres lokale harddisker. Priser er for tiden 39 dollar, men dette er ifølge PGP Inc. snakk om et introduksjonstilbud som vil vare fram til jul. Etter det skal prisen settes noe opp.

PGP Freeware 8.0 er kun til personlig og ikke-kommersiell bruk og tillater brukerne å kryptere e-post, men plug-ins for e-postklienter følger ikke med. Denne utgaven kan lastes fritt ned fra PGPs nettsted.

Til toppen