BEDRIFTSTEKNOLOGI

PGP for bedriftsmarkedet

Network Associates (NAI) lanserte onsdag PGP Enterprise Security 3.0, en integrert sikkerhetspakke for kryptering av både e-post, filer, kataloger og hele harddisker, beregnet for større bedrifter og organisasjoner.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. sep. 1998 - 10:13

PGP (Pretty Good Privacy) er til tross for USAs strenge holdning overfor eksport av krypteringsverktøy, et av verdens mest brukte systemer for kryptering av informasjon.

Den nye pakken inneholder den nye utgaven av PGP Desktop Security (6.0), som kjører på både Windows 95/98, NT og Macintosh-klienter, som ifølge NAI er det første sikkerhetsproduktet for desktop-en som inkluderer pek-og-klikk-kryptering av filer, kataloger og disker fra et enkelt skjermbilde. Dette kan gjøre at flere brukere vil begynne å kryptere sensitiv informasjon på egenhånd.

Pakken inneholder også nylig forbedrete utgaver av PGP Certificate Server, PGP Policy Management Agent og PGP Software Developers Toolkit for skreddersydd integrasjon.

PGP støtter nå flere e-post-programmer enn tidligere, siden nå også Outlook '98 og Novell GroupWise er inkludert. Det er også mulig å gjenopprette meldinger ved å bruke nøkkeldeling, det vil si at produktet har en reservenøkkel for autorisert gjenopprettelse av meldinger. Nøkkelen deles mellom opptil 10 personer som alle må skrive sin del. Denne egenskapen skal gjøre at et selskap skal kunne være sikker på at gjenopprettelsen av selskapets data går for seg uten å krenke personvernet til enkeltindivider når en ansatt har sluttet i selskapet eller har glemt passordet sitt.

PGP Enterprise Security 3.0 koster fra 20 dollar per lisens ved kjøp av lisenser for mer enn 5000 brukere. Hva prisen vil bli for færre lisenser er ennå ikke oppgitt.

PGP ble opprinnelig utviklet av Phil Zimmermann. Den første versjonen kom i 1991 og var freeware. NAI kjøpte rettighetene til PGP i fjor.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra