PGP gjenoppstår som uavhengig selskap

Etter fem år under Network Associates går de aller fleste PGP-produktene og -folkene til et nytt, uavhengig selskap, PGP Corporation.

Network Associates meldte i går kveld norsk tid at de aller fleste produktene som nytter PGP-kryptering ("pretty good privacy") er per 26. juli overført til et selskap som ble opprettet i juni, PGP Corporation. Det nye selskapet overtar samtidig mesteparten av PGP-miljøet. Oppfinneren av PGP-krypteringen, Phil Zimmermann, har sagt ja til å veilede PGP Corporation gjennom en plass på selskapets tekniske komite.

PGP Corporation blir helt uavhengig av Network Associates. Det har fått 14 millioner i risikovillig kapital fra Doll Capital Management og Venrock Associates, som det mener vil rekke til både å kjøpe tilbake teknologien, oppgradere eksisterende produkter, utvikle ny teknologi og oppnå lønnsom drift.

Det nye selskapet forplikter seg til å bygge videre på kjente PGP-tradisjoner, blant annet at programvaren skal være gratis for ikke-kommersiell bruk, og at kildekoden skal stilles til rådighet for uavhengig gjennomgang.

Fokus skal rettes mot produkter som gjør det enkelt å verne lagret og overført informasjon mot innsyn fra uvedkommende. Ambisjonen er å bygge en helt ny arkitektur for å avskaffe dagens hindre mot storstilt bruk av løsninger for kryptert e-post og kryptert lagring.

PGP Corporation overtar alle PGP-produkter fra Network Associates for både Windows, Mac, Solaris og PalmOS, samt utviklerpakken PGP SDK, unntatt tre verktøy som Network Associates har laget med PGP SDK og innlemmet i sin McAfee-serie, det vil si E-Business Server og Windows-klientene Desktop Firewall og VPN Client.

I løpet av november i år vil en bredt anlagt oppgradering, PGP 8.0 gjøres tilgjengelig for både Windows og Mac. Det loves videre en pakke for Linux, uten at det nevnes noen dato for når den skal komme.

Network Associates beholder ansvaret for alle supportavtaler fram til 26. oktober i år, da de overtas av PGP Corporation. I Europa, Midt-Østen og Afrika vil PGP-produktene frontes av det britiske selskapet Intellect Services Ltd.

Til toppen