BEDRIFTSTEKNOLOGI

Philips lover 4 gigabyte på 3 centimeter-plater

Philips lagde CD-plate og vil forsøke igjen med en ny type optiske plater. Selskapet lover å knuse Opticom og andre konkurrenter.

21. okt. 2002 - 10:18

Philips var drivkraften bak CD-standarden og nå satser selskapet på å skape en ny standard. Det nederlandske selskapet har kommet langt i utviklingen av en standard som vil sette nye rekorder for optisk lagring. Systemet baserer seg på bruk av blå laser. Bildet over viser en prototype fra IBM.

Holder Philips det de lover, vil det gi andre kommende optiske og magnetise lagringsystemer helt ny og tøffere konkurranse. Dette gjelder blant annet Opticom. Selv om teknologien fra Philips og Opticom er svært forskjellig, viser planene til Philips hvor fort lagringsmarkedet utvikler seg.

Les om noen av de kommende lagringsteknologiene:

New Scientist


Det store spørsmålet er om dette klarer å konkurrere med Flash-minnebrikker. For slike brikker kutter behovet for bevegelige deler og lesestasjoner, men SFFO, som Philips kaller sin nye teknologi, gir en lavere lagringskostnad og lar deg ta med flere billige plater.

Philips demonstrerte SFFO i Japan i forrige uke, skriver New Scientist. Stasjonen for de nye tre centimeter platene er bare 5,6 centimeter høye og 3,4 centimeter brede.

Det nederlandske selskapet lover at SFFO kommer i salg i løpet av to år. Ifølge New Scientist lover Chris Buma, sjef for optisk lagring i Philips, at de tre centimeter store platene bare vil koste noen få cent og at SFFO-stasjonene vil koste 500 kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.