Philips lover billigere CD-R-plater

Philips annonserte torsdag nye lisensregler for selskapets patenter på CD-R-plater. Dette skal kunne gi noe billigere plater.

Philips annonserte torsdag nye lisensregler for selskapets patenter på CD-R-plater. Dette skal kunne gi noe billigere plater.

Philips annonserte i går et nytt lisenssystem for lisensiering av selskapets patenterte CD-R-teknologier. Systemet kalles Veeza og innføres nok først og fremst som en løsning for å gjøre det enklere for forhandlere og kunder å oppdage ikke-lisensierte plater.

Plater som er lisensierte under Veeza, skal være utstyrt med en integrert logo. Dessuten skal pakken være utstyrt med et serienummer og et ekthetsdokument, Licensed Status Confirmation Document (LSCD).

Selskaper som produserer plater i henhold til Veeza, vil oppnå en reduksjon i royaltykostnadene på 44 prosent. Kostnadene reduseres fra 0,045 dollar til 0,025 dollar per plate.

- Handelen med ulisensierte CD-R-plater underminerer muligheten de legitime CD-R-produsentene har til å konkurrere om kvalitet, produksjonsekspertise og logistikkfortrinn, sier Ruud Peters, sjef for Philips Intellectual Property & Standards.

Mer informasjon om Veeza finnes på denne siden.

Philips var med på å finne opp skrivbare CD-er, CD-R, og har en rekke patenter knyttet til dette.

I alt har Philips omtrent 115.000 patentrettigheter, 26.000 varemerkeregistreringer, 15.000 designregistreringer og 1600 domenenavnregistreringer.

Til toppen