FORBRUKERTEKNOLOGI

Philips med Blu-ray-brenner til Europa

Philips blir trolig blant de første til å lansere en Blu-ray Disc-brenner i Europa.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. juni 2006 - 10:17

Selv om brennere for Blu-ray Disc (BD)og det konkurrerende HD DVD-formatet så smått har kommet på markedet i USA og Japan, har utsiktene for en snarlig lansering i Europa sett dårlige ut. En del av forklaringen kan være manglende produksjonskapasitet.

Men i dag annonserte Philips, som jo er et europeisk selskap, at selskapet vil gjøre en BD-brenner tilgjengelig for massemarkedet i blant annet Europa fra og med august.

Enheten, som er beregnet for innbygging i stasjonære PC-er, er Philips' første BD-enhet. Den kalles TripleWriter (SPD7000) all-in-one PC Writer, fordi den i tillegg til brenning av Blu-ray Disc, også støtter brenning av CD- og DVD-plater.

    Les også:

Philips oppgir at brenneren støtter 2x lese- og skrivehastighet for BD-ROM, BD-R og BD-RE. Dette tilsvarer en kontinuerlig datarate på 9 MB/s. Den støtter plater med både ett og to lag, noe som åpner for lagring på inntil 50 GB per plate. Enheten støtter også formatene CD-ROM, CD-R, CD-RW, DVD-ROM, DVD+R, DVD+R DL, DVD-R, DVD-R DL, DVD+RW og DVD-RW.

Philips har foreløpig ikke oppgitt hva enheten vil koste.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.