Philips tilbake med stue-PCer i Norge

Philips er tilbake i PC-bransjen i Norge og står klar med en avansert stue-modell.

Philips er tilbake i PC-bransjen i Norge og står klar med en avansert stue-modell.

Philips annonserte denne uken en avtale med britiske Dixons Group om salg av den nye Freeline-serien med hjemmeunderholdnings-PCer i Europa. Dixons eier elektronikkforhandlere i en rekke land, blant annet Elkjøp i Norge.

Ifølge Philips er det i første omgang fire stasjonære og to bærbare modeller som skal gjøres tilgjengelig.

Atle Lillehagen, produktsjef hos Elkjøp, forteller til digi.no at kjeden i første omgang vil selge tre av de stasjonære modellene - to med vanlig tårnkabinett og én med et slankere kabinett. Disse maskinene skal komme i salg i butikkene om en ukes tid. De bærbare modellene skal ifølge Lillehagen komme til Norge på et senere tidspunkt.

Det som kanskje skiller Philips-Freeline-maskinene fra mengden, er innebygd støtte for Philips' Streamium-produkter. Ved hjelp av programvaren Philips Media Manager, Universal Plug-and-Play (UPnP) og WLAN, kan PC-en sende innhold til et eller flere av Streamium-produkter.

Streamium-serien består blant annet av mottakere for stereoanlegg eller tv, komplette hjemmekinoanlegg, HiFi-komponenter og en LCD-tv.

De aller fleste av disse produktene er tilgjengelige hos Elkjøp, og Lillehagen sier at butikkene snart skal sette opp installasjoner slik at kundene kan se hvordan dette fungerer.

- Utfordringen er å kommunisere til kundene hvor enkelt dette faktisk er å få til, avslutter han.

Til toppen