Philips topper estimatene

Elektronikkgiganten Philips er på rett vei. Tross et svakt fallende salg ble det overskudd for tredje kvartal.

Philips fikk et nettoresultat på 124 millioner euro i tredje kvartal, mot minus 330 millioner euro i samme periode i fjor. Tallene er bedre enn ventet. Ifølge estimater innhentet av Dow Jones var det ventet et overskudd på 22,1 millioner euro.

Salget på nominell basis falt med 4 prosent i forhold til samme periode i fjor, og det er i hovedsak en svekket dollar som trekker ned i tillegg til salg av ikke-kjernevirksomhet.

Når det gjelder utviklingen i sammenlignbart salg, så er utviklingen positiv, og viser en stigning på 6 prosent. Driften viste et underskudd på 125 millioner euro, mot pluss 135 millioner i samme periode i fjor. Det var ventet et driftsunderskudd på 76,5 millioner dollar, skriver digi.nos søsterpublikasjon iMarkedet.no.

Underskuddet inkluderer restruktureringskostnader på 197 millioner euro. I tillegg er pensjonskostnadene økt med 84 millioner dollar. Fjorårstallene inkluderte en gevinst på 120 millioner euro.

Elektronikkonsernet bekrefter at de forventer å gå i pluss på driften i år, som er på linje med tidligere guiding, skriver iMarkedet.

Vil du lese flere IT-relaterte økonomisaker - prøv denne siden.

Til toppen