Philips topper estimatene

Elektronikkgiganten Philips er på rett vei. Tross et svakt fallende salg ble det overskudd for tredje kvartal.

Elektronikkgiganten Philips er på rett vei. Tross et svakt fallende salg ble det overskudd for tredje kvartal.

Philips fikk et nettoresultat på 124 millioner euro i tredje kvartal, mot minus 330 millioner euro i samme periode i fjor. Tallene er bedre enn ventet. Ifølge estimater innhentet av Dow Jones var det ventet et overskudd på 22,1 millioner euro.

Salget på nominell basis falt med 4 prosent i forhold til samme periode i fjor, og det er i hovedsak en svekket dollar som trekker ned i tillegg til salg av ikke-kjernevirksomhet.

Når det gjelder utviklingen i sammenlignbart salg, så er utviklingen positiv, og viser en stigning på 6 prosent. Driften viste et underskudd på 125 millioner euro, mot pluss 135 millioner i samme periode i fjor. Det var ventet et driftsunderskudd på 76,5 millioner dollar, skriver digi.nos søsterpublikasjon iMarkedet.no.

Underskuddet inkluderer restruktureringskostnader på 197 millioner euro. I tillegg er pensjonskostnadene økt med 84 millioner dollar. Fjorårstallene inkluderte en gevinst på 120 millioner euro.

Elektronikkonsernet bekrefter at de forventer å gå i pluss på driften i år, som er på linje med tidligere guiding, skriver iMarkedet.

Vil du lese flere IT-relaterte økonomisaker - prøv denne siden.

Til toppen