BEDRIFTSTEKNOLOGI

Philips: Vraker IKKE Windows CE

12. september skrev digi.no at Philips ville vrake Windows CE til fordel for Psion på sine Velo-PDA-er. - Det beror på en misforståelse, sier Norden-sjef Lars Aase i Philips, etter flere henvendelser på grunnlag av vårt oppslag.

Eirik Rossen
9. okt. 1997 - 15:13

Kilden til digi.no var en melding fra den vanligvis svært så etterrettelige nyhetstjenesten Newsbytes, der det het "Psion has secured an agreement with Philips, allowing the Dutch electronics giant to license Psion's EPOC32 personal digital assistant (PDA) operating system for its Velos pocket computer series."

- Det stemmer ikke, sier Aase. - Velo-serien skal fortsatt bygge på Windows CE. Psion-systemet er tenkt anvendt i noe vi kaller SmartPhone, en mobiltelefon med tilleggsfunksjonalitet som faks, e-post, kalender osv.

Aase beskriver Philips' SmartPhone som bestående av to enheter, en som er selve telefonen, den andre en "dock" som inneholder PDA-programvaren. Han anstår fra ytterligere detaljer, og kan heller ikke opplyse noe om når produktet kommer.

Det er for øvrig vanskelig å tro at SmartPhone blir den offisielle betegnelsen på dette produktet. Det tyske firmaet Novavox AG kaller sitt verktøy for å bygge telefoni-applikasjoner i Windows for Smartphone. Internett-leverandøren Groupe VTX i Sveits kaller sin elektroniske butikk SmartPhone. Motorola-produktet SmartPhone beskrives som en mobiltelefon med e-post. Nokia har brukt den samme betegnelsen både om sin 9000-modell og om et PC-kort som gjør en bærbar PC til en telefon.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.