Philips vraker Windows CE for Psion

Den nederlandske elektronikkgiganten har valgt Psions operativsystem EPOC32 for framtidige utgaver av den "personlige digitale assistenten" (PDA) Velo. Dagens Velo går på Microsofts Windows CE.

Psion er en britisk produsent med lang erfaring i lommedatamaskiner. Flaggskipet Psion Series 5 har hittil vært verdens eneste med Psions proprietære RISC-baserte operativsystem EPOC32. Psions hittil største problem med denne modellen, er at produksjonen ikke greier å holde tritt med etterspørselen.

Lommemaskinen Philips Velo 1 ble lansert i USA på Comdex-messen i Las Vegas i november i fjor, og i Europa på CeBIT-messen i Hanover i mars i år, men den nådde ikke det europeiske markedet før i august. Maskinen har typiske PDA-egenskaper, og kan koples til en GSM-telefon for å sende og motta fakser og e-post, samt streife Internettet. Velo 1 nytter operativsystemet Microsoft Windows CE med tilhørende programvare - Pocket Word, Pocket Excel, Pocket Internet Explorer osv.

Windows CE-plattformen er tydeligvis for innskrenket for Philips. Sjefen for selskapets konsumentavdeling Mike McTighe sier til nyhetstjenesten Newsbytes at de trengte en plattform som var mer skalerbar uten å kompromisse på egenskaper som brukervennlighet, tid-til-marked, ytelse, batterilevetid og applikasjoner. "Forholdet mellom våre krav og systemet til Psion Software kunne ikke vært mer sammenfallende", legger han til.

EPOC32-plattformen omfatter en rekke applikasjoner for produktivitet og kommunikasjon. Psion har planer om å utvide den til rik tekst, fargegrafikk, lyd og innlemmede objekter.

Philips vil ikke presisere om EPOC32 skal brukes til å oppgradere den eksisterende Velo 1, eller om det skal satses på helt nye modeller.

Til toppen