RESULTATERFINANS

Phonero kjøper hele Nordicom

Skaper et Kristiansand-selskap med 200 millioner i omsetning, sier Thore Berthelsen.

Tidligere Ventelo-sjef Thore Berthelsen bygger opp Phonero til en stadig viktigere aktør på bedriftsmarkedet for teletjenester.
Tidligere Ventelo-sjef Thore Berthelsen bygger opp Phonero til en stadig viktigere aktør på bedriftsmarkedet for teletjenester.
18. jan. 2011 - 13:43

Phonero, en leverandør av teletjenester til norske bedrifter og offentlig sektor, melder at de har kjøpt alle aksjene i Nordicom, en leverandør av sentralbordtjenester for mobilbrukere og IP-baserte telefonitjenester til bedriftsmarkedet.

Phonero-sjef Thore Berthelsen beskriver kjøpet som strategisk viktig og Nordicom som et teknologiselskap med sterk vekst, unik kompetanse og et tjenestespekter som vil være sentralt i videreutviklingen av begge selskapene i mange år framover.

– Sentralbordbaserte løsninger for mobilbrukere i bedriftsmarkedet etterspørres nå av en tredel av nye bedriftskunder Phonero signerer, og vi forventer at dette vil øke de nærmeste årene på grunn av fallende markedsandel for fasttelefonien, sier Berthelsen.

– Vi ser også en økt etterspørsel etter IP-baserte telefonitjenester i private og offentlige forhandlinger. Oppkjøpet av Nordicom vil innebære at vi nå satser for fullt også i dette markedet.

I 2011 venter han en samlet omsetning på 200 millioner kroner, hvorav 180 millioner kroner fra Phonero og 20 millioner kroner fra Nordicom. Det ventede overskuddet beskriver han som «betydelig».

– Begge selskapene er finansiert ved egenkapital, har ingen langsiktig gjeld og står sterkt når det gjelder den videre veksten i Norge.

Nordicom-sjef Fredrik Naalsund sier han venter betydelige fordeler av å få en større eier med et landsdekkende salgsapparat, blant annet økt distribusjon og sterkere trykk på produktutvikling.

Phonero har hovedkontor i Kristiansand og regionskontorer i Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim. 5000 bedrifter har valgt Phonero som leverandør av mobiltelefoni. Selskapets hovedaksjonær er Sveaas-kontrollerte Kistefos. Nordicom har kontor i Kristiansand.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.