AVTALER & KONTRAKTER

Phonero sluker Ventelo

Kjøper opp sin langt større konkurrent.

Thore Berthelsen (bildet) er adm.dir. i Phonero, som nå overtar Ventelo. Berthelsen  har selv fartstid som sjef i Ventelo, før han var med å starte utfordreren som nå altså spiser seg store.
Thore Berthelsen (bildet) er adm.dir. i Phonero, som nå overtar Ventelo. Berthelsen har selv fartstid som sjef i Ventelo, før han var med å starte utfordreren som nå altså spiser seg store. Bilde: Phonero
1. juli 2014 - 14:16

Utfordreren og teleselskapet Phonero har kjøpt opp sin over dobbelt så store konkurrent Ventelo.

Resultatet av oppkjøpet, som ble kjent tirsdag ettermiddag, er at Phonero – som ble etablert i 2008 da nøkkelpersoner brøt ut av Ventelo – blir tre ganger så store.

– Med over én milliard kroner i omsetning blir vi en betydelig aktør og den største utfordreren til Telenor på mobil i bedriftsmarkedet, sier administrerende direktør Thore Berthelsen i Phonero i en pressemelding.

Oppkjøpet er finansiert med en kombinasjon av en rettet emisjon mot eksisterende aksjonærer, der Phoneros hovedeier Kistefos AS tar mesteparten og vil eie rett under 60 prosent av Phonero etter overtakelsen. Samt resten i banklån, forteller Berthelsen til digi.no.

Han vil ikke si hva kjøpesummen er.

– Det kan jeg dessverre ikke kommentere. Det er avtalefestet, sier han.

Høyt volum

Ifølge Phonero-sjefen er høyt volum en forutsetning for god lønnsomhet i mobiltelefonibransjen.

– Ambisjonen har alltid vært å vokse. Ventelo representerer vårt første oppkjøp av mobilkunder, sier Berthelsen.

Skal tenke i 100 dager

Det er ikke gitt hva som skjer med merkevarene. Ventelo har særlig nytt godt av kunder i offentlig sektor, mens Phonero har gjort det bedre mot privat næringsliv. Av samme grunn er oppfatningen at selskapene utfyller hverandre.

Han sier at de vil bruke de neste 100 dagene på å tenke seg om.

– Det kan skje at vi slås sammen til ett selskap, men ingenting er gitt når det gjelder brand ennå. Men vi skal samlokalisere oss både i Kristiandsand og Oslo, der begge selskapene har relativt store kontorlokaler, sier Berthelsen til digi.no.

Berthelsen begynte selv i Ventelo i 1995 og fikk drøye elleve år i selskapet, før han startet konkurrenten Phonero. Han fikk den gangen med seg nøkkelpersoner fra Ventelo, til stor irritasjon hos ledelsen i Ventelo Norge.

Nå synes ringen altså å være sluttet. Phonero har spist andeler i det norske bedriftsmarkedet. I fjor omsatte de for 318 millioner kroner med 35 millioner kroner på bunnlinjen.

– Hvordan vil du beskrive tiden i Phonero fra dere startet i 2008 og frem til i dag?

– Det har gått forbausende bra. Det er en krevende bransje og å gå inn i, spesielt segmentet for bredriftstjeenster. Oppkjøpet av Nordicom, vår grossist på bedriftsnett (mobile sentralbordløsninger og IP-telefoni) for tre år siden har gjort at vi har kunnet drive strategisk produktutvikling. Det har vært viktig. Så har vi holdt en jevn og fin vekst, og klarte tidlig å etablere kundetilfredshet. Det er lite kundefrafall i Phonero, sier Thore Berthelsen .

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.