BEDRIFTSTEKNOLOGI

Photoshop 5.0 i beta

Ifølge MacWeek Online inneholder den nye utgaven av Photoshop en rekke nye funksjoner, inkludert en historiepalett som overvåker trinnene i et prosjekt.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
17. feb. 1998 - 16:08

Photoshop 5.0 er ifølge MacWeek Online under betatesting på både Mac- og Windows-baserte systemer. Ifølge anonyme kilder hos Adobe ventes den ferdige utgaven av programmet å komme på markedet senere i år.

Photoshop 5.0 har en rekke nye funksjoner. Historiepaletten lar brukerne lagre unike tilstander mens brukeren arbeider med et bilde. Denne funksjonen vil erstatte den mer begrensede Snapshop-funksjonen i Photoshop 4. Ved å klikke på et trinn som er lagret i historiepaletten, kan brukerne gå tilbake til tidligere trinn i arbeidet med et bilde.

Fordi historiedataene blir mellomlagret for hvert trinn, stiller den nye funksjonen større krav til brukernes scratch-disker. Derfor kan brukerne nå spesifisere opptil fire scratch-disker.

Nesten alle funksjonene i Photoshop kan nå automatiseres ved hjelp av skriptmulighetene Actions-funksjonen gir. Actions ble introdusert i Photoshop 4, men i betydelig mer begrenset grad.

Photoshop 5 skal også støtte en ny, åpen plug-in-type, som tilbyr snarveier til å lage skripts for vanlige oppgaver.

Det nye grafikkprogrammet vil også få forbedrede muligheter for fargekontroll og et utvidet tekstverktøy som gjør det mulig å rotere vertikale typer.

Photoshop 5 vil støtte ytterligere noen filformater, inkludert flersidig PDF (Portable Document Format) og PostScript 3.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.