Photoshop CC piratkopiert

Det tok bare én dag.

Photoshop CC piratkopiert
Det tok ikke lang tid. Nye Photoshop CC er allerede spredt i ulovlige kopier på alskens fildelingsnettverk.

Creative Suite er som kjent erstattet med Creative Cloud (CC), en skytjeneste der Photoshop, Illustrator, Indesign og så videre inngår. Les: Adobe kverker Creative Suite.

Adobe hadde nok håpet å kunne bekjempe ulovlig kopiering, nå som produktene deres bare tilbys per abonnement, med jevnlig autentisering over internett. Men akk.

Rett på Pirate Bay

CC-utgavene ble lansert denne uken. Allerede dagen etter var Photoshop CC å finne på fildelingsnettverket Pirate Bay. Lenger tok det ikke å fjerne kopisperrene og omgå autentiseringen mot serverne deres, ifølge The Verge og Fstoppers.

Strek i regningen

Programmene krever i utgangspunktet slik godkjenning over internett både ved installasjon, og senere en re-autentisering hver 30. dag eller hver 99. dag, avhengig av om du abonnerer per måned eller år. Hvis ikke skal programmene slutte å virke.

Overgangen fra tradisjonelt programvarehus til å bli leverandør av abonnement skulle gi Adobe en mer forutsigbar økonomi. Der de tidligere ga ut nye versjoner omtrent hver 12-18 måned, og følgelig opplevde en ujevn omsetning, var noe av poenget at de nå skulle få glede av en fast pengestrøm.

Og kanskje oppleve mindre piratkopiering. Photoshop har lenge vært regnet som en av de mest piratkopierte programvareproduktene, men det ser altså ikke ut til å endre seg med det første.

Helt ille har riktignok ikke overgangen fart med Adobe. Selskapets omsetning falt 10 prosent siste kvartal, men resultatet var i overkant av det analytikere hadde ventet, viser regnskapet som ble klart denne uken.

    Les også: