Photoshop CS3 kommer i superutgave

Photoshop CS3 kommer i superutgave

Adobe skal gi ut to versjoner av Photoshop CS3. En ny Extended-utgave skal tilby mye ekstra funksjonalitet.

Adobe kommer senere denne våren med blant annet en ny utgave av selskapets viktigste grafikkprodukt. Photoshop CS3 og en rekke andre produkter skal offisielt avdukes den 27. mars, men produktene kommer ikke i salg før noe senere.

Men allerede har Adobe avslørt mye av det som vil annonseres senere denne måneden. Betautgaven av Photoshop CS3 har vært tilgjengelig i flere måneder, og i dag avslørte selskapet at produktet vil komme i to utgaver. I tillegg til standardutgaven, kommer det nå også en Extended-versjon.

Photoshop CS3 Extendedskal inkludere alt som er med i standardutgaven, men vil i tillegg leveres med mulighet for integrasjon av 3D-grafikk, video, bildemåling og analyse. Den skal i tillegg kunne forenkle arbeidsflyten til folk som arbeider innen tekniske fagområder, arkitektur, medisin og naturvitenskap.

Blant det som vil være mulig i Extended-versjonen, utføre visualisering av 3D-modeller, redigering av teksturer, som kan males eller klones på tvers av flere videorammer. Rikt 3D-innhold kan bygges inn og gjengis i 2D-animasjoner, og designere kan lage en animasjon basert på en serie med bilder. Disse kan eksporteres til blant annet Flash Video, MPEG-4 og QuickTime.

    Les også:

Den utvidete utgaven skal ha for flere spesialiserte bildeformater som benyttes innen ulike fagområder, som brukerne kan redigere og kommentere uten å måtte endre format.

Dessuten skal blant annet arkitekter kunne utføre nøyaktige beregninger og målinger av objekter i 3D-bilder.

Begge Photoshop CS3-versjonene vil bli tilgjengelig for Windows og Mac, sistnevnte i en Universal Binary-utgave som støtter både Intel- og PowerPC-prosessorer. Windows-utgaven skal kunne kjøres på Windows XP og Vista.

Til toppen