PHP-selskap blir Eclipse-medlem

Zend ventes denne uken å annonsere medlemskap i Eclipse-stiftelsen.

Zend ventes denne uken å annonsere medlemskap i Eclipse-stiftelsen.

Zend ventes denne uken å annonsere at selskapet har blitt medlem av Eclipse Foundation, en stiftelse som står bak det frie utviklingsmiljøet med samme navn. Dessuten ventes selskapet å annonsere Zend PHP Framework, et rammeverk som skal standardisere måten PHP-applikasjoner bygges på. Et av målene skal ifølge Client Server News være å bidra til utviklingen av virksomhetskritiske PHP-baserte webapplikasjoner.

Ifølge InfoWorld er Zends medlemskap i Eclipse på Stategic Developer-nivå. Selskapet skal lede et prosjekt innen stiftelsen for å utvikle en plug-in for å utvikle med PHP i Eclipse-grensesnittet.

- PHP som et språk er ikke isolert og folk kommer til å bygge SOA-typer med applikasjoner som benytter XML og SOAP, sier Rod Smith, visepresident for kommende teknologier hos IBM, til InfoWorld. Han forklarer at tanken er at Eclipse-plugin-en skal heve innhold og aktiva som har et webtjeneste-grensesnitt, og å lenke det til underliggende, Java-baserte systemer. Det hele skal skje i nært samarbeid med blant annet IBM. Med i Zends Collaboration Project er også blant annet Oracle, MySQL og Intel.

Både Eclipse-tillegget og utviklingsmiljøet skal bli fritt tilgjengelige, men noen tidsplan for når dette vil skje, er ikke gitt.

Ifølge Netcraft, benytter 40 prosent av alle webapplikasjoner allerede PHP, men Zend og IBM ønsker å gi plattformen mer tyngde for å øke bruken også blant de største kundene.

Til toppen