PictureTel angripes fra flere fronter

Tandbergs konkurrent og motstander i retten i USA, møter nå motbør fra flere hold. 16. mars må PictureTel igjen i retten, denne gangen på grunn av påstander om patentbrudd på konkurrenten Datapoints teknologi.

PictureTel må regne med å bruke mye penger på advokatregninger i tiden fremover. Selskapet, som fra før er innvolvert i flere stridigheter med Tandbergs datterselskap Nuvision i USA, er nå også saksøkt av Datapoint Corporation.

Datapoint, som i likhet med Tandberg og Picture Tel leverer videokonferanseutstyr, har saksøkt Picture Tel for ulovlig bruk av Datapoints patenter.

- Vi har hatt en uenighet gående med PictureTel i flere år. Den 16 mars møtes vi i retten, sier Blake Thomas, president i Datapoint, til digi.no. Thomas kan også avsløre at selskapet mener store deler av bransjen har benyttet Datapoints teknologi og selskapet planlegger derfor et massesøksmål mot hele 500 aktører i bransjen.

- Det var vi som utviklet teknologien som benyttes i de fleste videokonferansesystem i dag, sier Thomas, som er usikker på om norske Tandberg er på lista over de 500 selskapene.

Hos Tandberg er man imidlertid ganske sikre på at selskapet ikke er inkludert over de saksøkte.

- Vi bennytter oss av teknologi som er utviklet i Norge i samarbeid med Telenor FOU. Denne problemstillingen omfatter derfor ikke oss, sier finansdirektør i Tandberg, Terje Rogne, til digi.no.

digi.no har så langt ikke fått tilgang til listen over de 500 selskapene.

Til toppen