KARRIERE

Pilen snur for IT-ansatte i USA

Amerikanerne frykter tap av arbeidsplasser som følge av outsourcing, men undersøkelser viser noe annet.

Det er spesielt i USA outsourcing til lavkostland har tatt av, men europeiske land følger etter.

IT-gigantene Microsoft og IBM setter ut betydelige IT-oppdrag til fjerne Østen. Like fullt viser en amerikansk undersøkelse fra rekrutteringsselskapet Robert Half Technology at 14 prosent av amerikanske selskaper vil øke staben innen tre år, skriver Cnet News.

Undersøkelsen bygger på svar fra mer enn 1.400 toppsjefer fra amerikanske selskaper med mer enn 100 ansatte.

38 prosent ønsket ekspansjon i IT-forretningsutvikling, og de større selskapene med flere enn 1.000 ansatte hadde de største prognosene for nytilsettinger. Den sterkeste veksten i USA framover vil være innen help desk og brukerstøtte.

Dermed er det til tross for outsourcing likevel en stor optimisme for å ansette.

Men like fullt er IT-selskapene forsiktig med å ansette heltidsansette med mindre det er behov for spesialkunnskap. Brorparten av selskapene foretrekker å ansette vikarer på tidsbegrensede oppdrag.

Og de positive signalene med nytilsettinger møter mange skjær i sjøen. Det er 150.000 arbeidsledige i høyteknologiske yrker i USA. Og det er fortsatt store nedskjæringer. I løpet av årets tre første måneder har tekniske selskaper slanket personell med nærmere 60.000 jobber, dobbelt så mange som samme periode i fjor.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.