BEDRIFTSTEKNOLOGI

Pilotprosjekt klar for Europa

I løpet av året skal Sverige og Storbritannia starte innsamling av brukte mobiltelefoner, etter at svenskene har forsøkt innsamling siden februar. Prosjektet skal imidlertid spres til hele Eurpoa.

Frode Eriksen
10. juli 1997 - 16:38

I Storbritannia starter kampanjen "Think Before You Act - Mobile Phones Take Back Initiative" senere i juli med skuespilleren Tony Robinson (Baldrick i "Black Adder") -- som hovedfigur.

Britene har satt opp 98 mottakssentraler i BT-butikker rundt om i landet på samme måte som det har vært gjort i Sverige.

Initiativet til innsamlingen kommer fra European Telecoms and Professional Electronics Industries Trade Association (ECTEL), der tunge industriaktører som Alcatel, Ericsson, Motorola, Nokia, Panasonic og Philips er med. I seks måneder har alle svensker som har hatt behov for en ny mobiltelefon kunnet levere inn sin gamle telefon til forhandlere over hele landet. Telefonene er blitt sortert, før de ble sendt videre til leverandørenes ulike gjennvinningssteder.

Det ligger ingen spesielle fordeler for hverken kunder eller produsenter i denne ordningen, annet enn å vise miljøbevissthet og ansvarlighet.

Resultatene fra de ulike innsamlingsprosjektene skal senere sendes til EU-kommisjonen, der en blant annet planlegger en konferanse med en målsetning om å bruke dette initiativet som utgangspunkt for lignende ordninger innenfor andre industrier der en produserer avfall.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.