PINGDOM

Pingdom slutter med gratis serverovervåkning

Vil bruke ressursene på betalende kunder.

Pingdom har siden 2007 tilbudt både gratis og betalt overvåkning av internettilknyttede servere og tjenester. Snart legges gratistjenesten ned.
Pingdom har siden 2007 tilbudt både gratis og betalt overvåkning av internettilknyttede servere og tjenester. Snart legges gratistjenesten ned. Skjermbilde: Pingdom. Montasje: digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. jan. 2019 - 18:00

Den opprinnelig svenske oppetidstjenesten Pingdom, som i 2014 ble kjøpt av amerikanske SolarWinds, sendte i går ut en epost til selskapets kunder hvor det opplyses at gratisutgaven av tjenesten legges ned den 6. februar i år. 

Selv om Pingdom tilbyr en rekke tilleggstjenester, er det i utgangspunktet en enkel tjeneste som med jevne mellomrom sjekker om angitte servere eller nettjenester er tilgjengelige over internett. Dersom datamaskinen eller tjenesten av en eller annen grunn blir utilgjengelig for Pingdoms servere, varsles brukeren via for eksempel epost eller SMS. 

Store og små brukere

Pingdom oppgir at tjenesten har mer enn 850 000 brukere, inkludert store aktører som Spotify, Facebook, Twitter og Netflix.

Slik oppetidsovervåkning kan være nyttig for alle som har ansvaret for driften av servere, men det er langt fra alltid at servertilgangen er så kritisk at eieren er villig til å betale for overvåkningen. Ikke minst gjelder dette privateide servere. Derfor er det mange som benytter gratistjenesten til Pingdom. 

Begrunnelsen for å legge ned gratistilbudet er at SolarWinds ønsker å bruke ressursene utelukkende på betalingstjenestene. Enkelte mener at dette er en kortsiktig tankegang.

Gratisbrukerne som fortsatt ønsker å benytte Pingdom, tilbys nå et tidsbegrenset tilbud om halv pris på abonnementstjenestene de neste to årene.

Alternativ

Det finnes konkurrerende tjenester som fortsatt er gratis. Uptime Robot er et slikt eksempel. Gratisutgaven av tjenesten sjekker opptil hvert femte minutt om serveren, eller en gitt tjeneste på serveren, er tilgjengelig. Dersom serveren eller tjenesten slutter å være tilgjengelig, blir brukeren varslet via epost.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.