Pioneer lanserer multiformat DVD-brenner

Pioneer lanserte mandag selskapets første DVD-brenner med støtte for både DVD+R og DVD-R.

Pioneer lanserte mandag selskapets første DVD-brenner med støtte for både DVD+R og DVD-R.

Stadig flere produsenter av DVD-brennere velger å komme med brennere som støtter både DVD+R/RW- og DVD-R/RW-formatene. Årsaken er at ingen foreløpig vet hvilket av de formatene som vil bli dominerende. For kundene er dette en fordel, da de allerede i dag kan kjøpe en DVD-brenner som er kompatibel, uansett hvilket format som går av med seieren. Prisen på multiformatbrennerne er riktignok gjerne noe høyere en brennere som kun støtter ett format, men dette vil kunne jevne seg ut etter hvert som flere leverer slike brennere.

    Les også:

Til nå er det etter hva digi.no kjenner til bare Sony og NEC som har kunnet tilby multiformatbrennere. Men i dag lanserte også Pioneer et slik produkt. I tillegg ryktes det at også Plextor har en slik brenner på gang.

Pioneer-brenneren DVR-A06-J ventes å komme på markedet i juni. Brenneren, som er ment for installasjon i en PC eller annen datamaskin, leveres med ATAPI-grensesnitt.

Pressemeldingen fra Pioneer omtaler kun det japanske markedet, men ifølge News.com er det grunn til å tro at brenneren på dette tidspunktet også vil komme i resten av verden, trolig da med betegnelsen DVR-A06. Selskapet planlegger å produsere 10.000 enheter i måneden.

DVR-A06-J støtter brennehastigheter opptil 4X for DVD+R- og DVD-R-platene, 2X brennehastighet for DVD-RW og 2,4X brennehastighet for DVD+RW. I tillegg støtter den 16X brennehastighet for CD-R og 10X for CD-RW.

Pioneer oppgir ingen pris i pressemeldingen, men ifølge News.com vil veiledende pris i USA være 329 dollar.

Til toppen