FORBRUKERTEKNOLOGI

Pioner-brukere foretrekker fortsatt Microsoft

Microsoft Office er fortsatt mest populær blant tidlig-brukere av ny teknologi.

Microsoft Office dominerer fortsatt.
Microsoft Office dominerer fortsatt.
9. mai 2008 - 09:11

Microsoft er verdens største programvareselskap, men de utfordres stadig oftere av nye oppstartsselskaper med nye teknologier og løsninger.

Ofte kan man få inntrykk av at Microsofts produkter brukes av de etablerte brukerne, mens pionerene bruker andre nyvinninger.

Dette stemmer ikke helt, ifølge RescueTime, et oppstartsselskap som lager systemer for å overvåke hvor mye tid som brukes på diverse applikasjoner.

De har fått tillatelse til å måle bruksmønstre på cirka 30.000 maskiner som tilhører såkalte "early adaptors", det vil si brukere som er tidlig ute med å ta i bruk nye produkter og løsninger.

RescueTime er ett av selskapene som er finansiert av Y Combinator, et innovativt investeringsselskap som satser på samlebåndsfinansiering og veilledning av lovende teknologiselskaper helt i startfasen.

Resultatene fra RescueTime viste at Microsofts produkter fortsatt står sterkest, også blant disse brukerne.

Etter å ha målt programvarebruken over totalt 475.190 timer fordelt på 30.000 brukere, kom de frem til at Outlook var pioner-brukernes mest brukte applikasjon, etterfulgt av Microsoft Word. Google's GMail var nummer fire, og så kom MSN Messenger på femteplass.

  1. Microsoft Outlook: 12,44 %
  2. Microsoft Word: 9,44 %
  3. Google GMail: 6,60 %
  4. MSN Messenger: 4,14 %
  5. Facebook::3,45 %

Med tanke på hvor opptatt dagens oppstartsselskaper er på nettbaserte løsninger, er det kanskje litt overaskende at vanlige desktop-applikasjoner dominerer også i denne gruppen. En stor andel av gruppen som ble testet jobber med utvikling av nettbaserte applikasjoner, og likevel blir listen dominert av programmene i Microsoft Office.

Noen nettbaserte applikasjoner har fått en plass blant de 10 mest brukte applikasjonene, men det er fortsatt de lokalt installerte programmene som dominerer. Det kan kanskje tyde på at det vil ta lengre tid å få "vanlige" brukere til å gå over til nettbaserte løsninger enn man tidligere har trodd.

Resultatene av undersøkelsen er ikke hentet ut på vitenskapelig korrekt måte, men de gir uansett en god indikasjon på at Microsoft fortsatt har et godt feste blant tidlig-brukere av ny teknologi.

Her kan du lese mer og se hele statistikken hos Techcrunch.com.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.