Microsoft toppsjef, Steve Ballmer, med Windows Vista og Office 2007, som selskapet mener er godt sikret mot piratkopiering. (Bilde: Anders Brenna)

Piratene foretrekker XP framfor Vista

- Men ikke fordi XP er bedre, mener Microsoft.

Microsoft arrangerte tirsdag denne uken «Global Anti-Piracy Day», hvor søkelyset ble rettet mot f«elles innsats for å beskytte kunder og partnere rundt om i Verden mot piratkopiering av programvare og forfalskning».

I den forbindelse fortalte Bonnie MacNaughton, en senioradvokat knyttet til Microsoft, at programvarefalsknerne unngår Windows Vista og i stedet foretrekker å piratkopiere Windows XP.

- Historisk pleier falsknerne å fokusere n-1-versjonen av programvare, sa MacNaughton til amerikanske Computerworld.

- På grunn av de mer robuste antipirat- og sikkerhetsegenskapene i Vista, fokuserer fortsatt de mest sofistikerte piratringene på XP. Men dette endres over tid, fortalte MacNaughton. Hun oppgir at det pleier å ta ett til to år før piratene greier å finne ut hvordan disse egenskapene kan etterlignes.

Av samme grunn er det Office 2003 som kopieres i stedet for Office 2007.

Microsoft har i utgangspunktet stoppet salget av Windows XP, bortsett fra sammen med små PC-er som Asus Eee. Dessuten kan bedriftskunder som kjøper PC-er med Vista Business eller Ultimate fortsatt «nedgradere» til Windows XP Professional.

Til toppen