Piratene foretrekker XP framfor Vista

- Men ikke fordi XP er bedre, mener Microsoft.

Piratene foretrekker XP framfor Vista
Microsoft toppsjef, Steve Ballmer, med Windows Vista og Office 2007, som selskapet mener er godt sikret mot piratkopiering. Bilde: Anders Brenna

Microsoft arrangerte tirsdag denne uken «Global Anti-Piracy Day», hvor søkelyset ble rettet mot f«elles innsats for å beskytte kunder og partnere rundt om i Verden mot piratkopiering av programvare og forfalskning».

I den forbindelse fortalte Bonnie MacNaughton, en senioradvokat knyttet til Microsoft, at programvarefalsknerne unngår Windows Vista og i stedet foretrekker å piratkopiere Windows XP.

- Historisk pleier falsknerne å fokusere n-1-versjonen av programvare, sa MacNaughton til amerikanske Computerworld.

- På grunn av de mer robuste antipirat- og sikkerhetsegenskapene i Vista, fokuserer fortsatt de mest sofistikerte piratringene på XP. Men dette endres over tid, fortalte MacNaughton. Hun oppgir at det pleier å ta ett til to år før piratene greier å finne ut hvordan disse egenskapene kan etterlignes.

Av samme grunn er det Office 2003 som kopieres i stedet for Office 2007.

Microsoft har i utgangspunktet stoppet salget av Windows XP, bortsett fra sammen med små PC-er som Asus Eee. Dessuten kan bedriftskunder som kjøper PC-er med Vista Business eller Ultimate fortsatt «nedgradere» til Windows XP Professional.

;