Piratene inntar skyen

- Nå blir det vanskelig å stoppe oss.

Piratene inntar skyen
Fildelingsnettstedet The Pirate Bay har ikke latt seg stanse tross mange forsøk fra myndigheter verden over. Nå flytter de ut i nettskyen og blir enda vanskeligere å stoppe. Bilde:

Neste år planlegger The Pirate Bay en storstilt feiring av sitt 10 års-jubileum. Verdens mest kjente fildelingsnettverk er aktive som aldri før, trass utallige forsøk på å stoppe dem.

Nå kan det bli enda vanskeligere å stanse virksomheten, som helt siden starten har terget plate- og filmbransjen og rettighetshavere i bredere forstand. Det deles utvilsomt mye opphavsrettbeskyttet materiale gjennom Pirate Bay.

Piratene har kvittet seg med alle sine servere og flytter tjenesten ut i nettskyen.

- Alle forsøkt på å angripe oss vil heretter være et angrep på alt og ingenting. Nettstedet vil forsatt være her, så lenge vi ønsker det. Bare i en høyere form for bevissthet. En virkelighet for oss, men et spøkelse for de som vil skade oss, heter det i kunngjøringen.

Fra før har The Pirate Bay gjort flere tiltak for å unngå avbrudd og hindre myndigheter fra å stenge dem ned, blant annet ved å desentralisere operasjonen.

- Flyttingen ut i skyen lar oss flytte fra land til land, krysse landegrenser sømløst og uten nedetid. Alle serverne trenger ikke en gang å ligge hos én leverandør, eller på samme kontinent, sier de til Torrentfreak.

Her oppgis det at nettstedet for tiden kjøres fra flere virtuelle maskiner (VM-er) hos tilbydere i to land. Leverandørene vet angivelig ikke at de leier ut plass nettopp til Pirate Bay.

Ikke at det ville hjulpet stort, hvis vi skal tro Torrentfreak, som hevder at det uansett vil være umulig for skyleverandørene å samle informasjon om nettstedets brukere.

- All kommunikasjon med brukerne går gjennom vår egen lastbalanserer, som er en diskløs server med all konfigurasjon lagret i minnet (RAM). Lastbalansereren står ikke i samme land som transittruteren eller skyserverne, sier Pirate Bay.

All kommunikasjonen mellom disse elementene av infrastrukturen oppgis å være kryptert.

- Selv om en skyleverandør oppdager at de leier ut plass til oss, får de ikke tilgang verken til brukernes nettrafikk eller IP-adresser, fortsetter piratnettstedet.

The Pirate Bay som nå opererer under et svensk domenenavn har tidligere opplevd politirazzia mot serverhotell de leide, sist i 2006. Dette regner de nå med å unngå for fremtiden.

- Hvis politiet bestemmer seg for å raide oss igjen så finnes det ingen servere å ta, bare en transittruter. Hvis de føler sporene til neste land og tar lastbalanseren, så er det bare en diskløs server. I tilfelle de oppdager hvem våre cloud-leverandører er, så kan de ikke få tak i annet enn krypterte disk-images.

En slik operasjon må dessuten foregå raskt, hevdes det. De virtuelle serverne skal være satt opp slik at hvis kontakten med lastbalanseren forsvinner i mer enn åtte timer, så skrus de automatisk ned. Å starte dem igjen krever krypteringspassordet.

    Les også:

Les mer om: