BEDRIFTSTEKNOLOGI

- Pirater også på servermarkedet

Det er ikke bare Windows 95 og Office som selges lisensløst til intetanende kunder. Microsoft advarer at også piratkopiert server- og nettprogramvare følger i Internett-revolusjonens kjølvann.

Eirik Rossen
3. juli 1997 - 16:11

Utspillet fra Microsoft kommer i forbindelse med lanseringen av en kampanje for å opplyse amerikanske brukere om hva de skal gjøre for å hindre at de blir påprakket ulovlig og ulisensiert programvare. Kampanjen er spesielt rettet mot Windows NT Server og BackOffice.

Microsoft har anmeldt to forhandlere i Tucson, Arizona. Future Information Design beskyldes for å ha lastet servere og arbeidsstasjoner i et gitt nettverk med Windows NT, uten å ha gitt kunden verken lisenser eller dokumentasjon. Computers Under Retail beskyldes for å ha solgt en piratkopiert utgave av Windows NT Server. I begge tilfeller var kunden en agent for Microsoft. Det var tips fra kunder som fikk Microsoft til å velge seg ut disse to selskapene.

- Hensikten med denne kampanjen er å beskytte våre kunder og det store flertallet av forhandlere som holder seg til spillereglene, sier Microsofts juridiske rådgiver Jim Lowe. Han får støtte av talsmannen Peter S. Ireland for Tucsons dataforening, Tucson Computer Society.

Uavhengige undersøkelser har vist at piratkopiering av programvare øker i USA, samtidig med at USA presser andre land med utstrakt piratkopiering til å ta egnede tiltak.

Microsoft ber brukerne være oppmerksomme på tegn på piratkopiert programvare:

  • Ingen "Ceritificate of Authenticity"
  • "Utrolig" lave priser
  • Ingen lisensavtale til sluttbruker
  • Ingen produktregistreringskort
  • Ingen CD-er, disketter eller trykte håndbøker (noen pirater leverer kopierte håndbøker)
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.