FORBRUKERTEKNOLOGI

Pirater sprer Vistas servicepakke på nettet

Piratene får servicepakken til Windows Vista først, men trolig ikke uten risiko.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. feb. 2008 - 14:29

Etter Microsoft overraskende kunngjøring om lanseringspunktet for Service Pack 1 til Windows Vista tidligere denne uken, er det ikke overraskende at servicepakken nå trolig spres i fildelingsnettverkene. Det er altså piratene og ikke de mer lovlydige brukerne av Windows Vista som først får glede av de lovede forbedringene i servicepakken.

Microsoft har publisert blant annet en oversikt over de viktigste nyhetene her.

    Les også:

Microsoft kunngjorde nemlig mandag at servicepakken nå er tilgjengelig for PC-leverandører, men at verken servicepakken, oppdaterte installasjons-CDer for Vista eller PC-er med Vista SP1 ferdiginstallert vil bli tilgjengelig før i mars. Årsaken skal være noen få og relativt overkommelige problemer med tredjeparts enhetsdrivere.

Via blant annet bittorrent-nettsteder er det nå mulig å få tak i servicepakken til både 32- og 64-bits Vista, i tillegg til installasjons-CDer for Vista som inkluderer SP1.

Det er likevel en viss usikkerhet knyttet til disse filene. Enkelte mener at det ikke er snakk om den annonserte RTM-utgaven, men en tidligere RC2-utgave som spres. Forskjellen på disse to skal være svært liten.

I tillegg til denne usikkerheten, kan man ikke ta det for gitt at filene ikke er blitt klusset med før de er blitt lagt ut. Det har skjedd før. Så selv om man stiller seg nokså uforstående til at Microsoft ikke gjør servicepakken tilgjengelig for frivillig nedlasting nå, kan det likevel være fornuftig å vente til man får servicepakken via offisielle kanaler, eventuelt først å prøve ut servicepakken i et ikke kritisk miljø, for eksempel på en virtuell PC.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.