JUSS OG SAMFUNN

Pirater: - Vi har cracket Canal Digital

Svenske satellittpirater hevder å ha knekket Canal Digitals Conax-system. Det er samme gjengen som selger Viasat-kort som er åpne i mer enn hundre år fremover.

17. okt. 2001 - 13:50

En norsk nyhetstjeneste med gode kilder i satellittcracker-miljøet har fått opplyst at det snart blir mulig å kjøpe knekkede versjoner av Canal Digitals TV-kort. Fra før har de svenske piratene åpnet Viasat-kort, som de selger med full tilgang til alle kanaler, frem til år 2107.


Nyhetstjenesten Satelittshop.com har snakket med crackerne, som hevder slike kort er rett rundt hjørnet.

Pirat-etterforsker Ole-Christian Arnesen har ikke hørt noe om Conax-cracking.

- Det har versert rykter om Conax-kort lenge, men vi har ikke hørt noe nytt i det siste. Vi har ganske sikre kilder på slikt, så vi mener vel Canal Digital fortsatt kan føle seg trygge.

Arnesen jobber i antipirat-organisasjonen STOP, som stadig er etter svenskene for å stoppe virksomheten deres.

Piratene har nylig senket prisene på slike åpne kort, fra 2.700 til 1.900 kroner for modifiseringen. I tillegg kommer en årsavgift på 1.000 kroner for "support".

Satelittshop.com bemerker at også kjøpere av piratkort tar en sjanse. Om piratene blir raidet, er det store sjanser for at navn og adresse på kjøperne er å finne i foretakets kundearkiver, og at man dermed risikerer tiltale.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.